Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ακαδημίες: Διεκδικήτρια του τίτλου η Κ17 της ΑΕΚ!

Είναι διεκδικήτρια του τίτλου η Κ17 της ΑΕΚ; Μετά το εκτός έδρας 3-1 επί του Ολυμπιακού, η απάντηση είναι «ναι»! Ο Περικλής Παπαπαναγής έχει δημιουργήσει μία ομάδα με παίκτες «καμικάζι», έτοιμους να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να οδηγήσουν τον «Δικέφαλο» εκεί που δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ στην Ιστορία του: στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος υποδομών.

 

Στο ματς που παρακολουθήσαμε διά ζώσης στο γήπεδο της Προοδευτικής, η νίκη ήλθε δύσκολα. Καθοριστική ήταν η συμβολή του «μικρού» (2010) Στέφανου Τσαντήλα ο οποίος πέτυχε δυο γκολ. Ο επιθετικός που πριν από λίγο καιρό έγινε ο νεότερος επαγγελματίας στην Ιστορία της Ένωσης, διαμόρφωσε το 1-3 σε ένα κρίσιμο σημείο, όταν ο Ολυμπιακός μείωσε, πίεζε, είχε δοκάρι και ευκαιρίες. Ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα ο Θανάσης Φιλιππιάδης, ενώ στα χαφ ξεχώρισαν ο Κύπριος Κέστας στο ντεμπούτο του καθώς και  ο Κωνσταντίνος Κασίδης επίσης γεννηθείς το 2010. Οι δύο συνομήλικοι (Τσαντήλας, Κασίδης) αντικατοπτρίζουν και την εξαιρετική δουλειά που έγινε πέρσι στην Κ15 (3η στο πρωτάθλημα) καθώς πραγματοποίησαν άμεσα τη μετάβαση σε επίπεδο Κ17. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Αλέξανδρος Μωυσιάδης είναι φύσει και θέσει ηγέτης, ενώ πολύ καλά στοιχεία έχει και ο φορ Λαζαρίδης.

Είναι, λοιπόν, διεκδικήτρια η Κ17 της ΑΕΚ μετά από 15 αγωνιστικές, επ΄ουδενί όμως δεν είναι φαβορί. Πέντε βαθμούς περισσότερους έχει ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με το «επαγγελματικό» 2-0 επί της Κηφισιάς και τον «εκτελεστή» Παναγιώτη Φώτη (2010) να φτάνει τα 11 γκολ. Ισόβαθμος της ΑΕΚ είναι ο ΠΑΟΚ που πέρασε με περίπατο (4-0) από τις Σέρρες.

 

Κ15: ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός;

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η κατάσταση στην Κ15, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 και δείχνει μοναδική ικανή ομάδα να απειλήσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ (έφτασε τα 15/15 και... συνεχίζει!) Οι «ερυθρόλευκοι» του Τάσου Πάντου βελτιώνονται αγώνα με αγώνα και το Σάββατο (31/1) στον Κορυδαλλό επικράτησαν πιο άνετα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ. Στο ματς αυτό έλαμψε το άστρο του αρχηγού Δημήτρη Κοτρομάγια. Ένας χαφ με υπέροχες επαφές με τη μπάλα, κάθε «άγγιγμά» του δείχνει και το ταλέντο του. Για τον φορ Τσαβούρογλου έχουμε αναφέρει ξανά ότι θυμίζει Μπάμπη Κωστούλα, ποιοτικότακος είναι ο εξτρέμ Θάνος Φλέγγας, ενώ στην άμυνα δεσπόζει ως ηγετική φυσιογνωμία ο Νίκος Βιδάλης. Η ΑΕΚ έχει πάρει την «κάτω βόλτα» από την ώρα που αποχώρησε από τον πάγκο της ο Τζιωρτζιόπουλος και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Η 4η θέση είναι τα «ταβάνι» της.

 

Κλείνουμε τα ματς που παρακολουθήσαμε από κοντά, με το ντέρμπι της Κ19, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3. Ένα αποτέλεσμα με το οποίο η ΑΕΚ εκτροχιάστηκε οριστικά από την πορεία διεκδίκησης, ενώ οι Πειραιώτες παραμένουν κοντά στην κορυφή. Υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατέβασε στελέχη της Β΄ ομάδας (Αλαφάκης, Τουφάκης, Γιουσούφ, Φίλης) ενώ αντίθετα η ΑΕΚ έχει αποδυναμωθεί (δεν καλύπτονται τα κενά Καραργύργη, Κολιμάτση) και είχε την απουσία του τραυματία Ζουριδάκη. Στο ματς αυτό, επιβεβαιώνεται ότι οι Κολοκοτρώνης-Χάμζα αποτελούν δίδυμο-φωτιά! Ο Χάμζα πέτυχε δύο γκολ με άψογα τελειώματα, μετά από καταπληκτικές ατομικές ενέργειες και ασίστ του συμπαίκτη του. Εκείνον, όμως, που χαίρεσαι να βλέπεις στο χώρο του κέντρου είναι ο Χρήστος Φίλης. Μεγάλες κουβέντες δεν χρειάζεται να λέμε πριν δούμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο, όμως είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να μην σκεφτείς τον Σέρχιο Μπουσκέτς, όταν βλέπεις τον τρόπο που αγωνίζεται αυτό το παιδί. Διακρίθηκαν επίσης οι Σιώζιος, Μίλιτσιτς ενώ από την ΑΕΚ στάθηκαν σε υψηλό επίπεδο ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής, Σταύρος Ψυρόπουλος και δύο παιδιά του 2008, ο Γρηγόρης Γκολφίνος και ο Ίων Ποριάζης.

 

Τα τρία ντέρμπι προκάλεσαν το ενδιαφέρον σύσσωμης της ποδοσφαιρικής κοινότητας των Ακαδημιών. Στον Κορυδαλλό ή (και) τα Σπάτα διακρίναμε μεταξύ άλλων τον τεχνικό της Κ19 του Παναθηναϊκού Δημήτρη Κοροπούλη και τους πρώην προπονητές της ΑΕΚ Γενναίο Καραχάλιο, Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο. Από την «πιάτσα των agents» πιθανότατα εκπροσωπήθηκαν όλα τα γραφεία της χώρας. Είδαμε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον Θεόφιλο Καρασαββίδη, τον Άγγελο Βεϊζι, τον Τόλη Μπακάλη, τον Μάικ Ρέτσο με τον Χρήστο Αποστόλου, τον Δημήτρη Καράντζαλο και τον Αλέξη Τσάβο από την OIS, τον Λεωνίδα Καλομοίρη της Rush & Guide, το Νίκο Ζιβάνοβιτς της SEG, τον Μπρούνο Νασιμέντο και πολλούς άλλους. Φυσικά παρόντες ήταν και οι επικεφαλής των Ακαδημιών των συλλόγων, ο Νίκος Τοπολιάτης για τον Ολυμπιακό συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Σταύρο Μπαϊράμη και ο ΓΧ Γεωργιάδης για την ΑΕΚ. Επίσης, πάντα παρών στους αγώνες είναι ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος, ο οποίος έχει δουλέψει πολύ για την «αναγέννηση» των Ακαδημιών της ΑΕΚ.

 

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, ο πίνακας των σκόρερ και η βαθμολογία μετά από 14 αγωνιστικές στην Super League Κ19 εδώ

 

Με «φόρα» ο Παναθηναϊκός - Δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Στην κορυφή της Κ19 με «αέρα» 5 βαθμών παραμένει ο ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται τον καθοριστικό αγώνα με τον Άρη στο Φίλυρο. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού στη Σουρωρή σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε «γολγοθά» λόγω καιρικών συνθηκών. Ο αέρας και η βροχή δυσχέραιναν αφάνταστα την προσπάθεια των παιδιών και τη λύση έδωσε ο Αντώνης Αρετής, ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του ΠΑΟΚ. Ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε πληρώσει ακριβά αντίστοιχες απώλειες. Ξεχώρισε ο Μπέντρι Ντούνγκα που εξελίσσεται σε αριστερό φουλμπακ υψηλών προδιαγραφών. Ευρύ rotation από τον Τσιαπακίδη με τους Μαλίγκιν, Κυριαζίδη, Καραγιαννίδη, Κάνιο να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

 

* Με ηθικό στα ύψη, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε πανεύκολα το εμπόδιο της Κηφισιάς 4-2, με το σκορ να είναι στο 4-0 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο! Οι παίκτες του Κοροπούλη είχαν «φτερά στα πόδια» καθώς πολλοί από αυτούς ήταν στην πρώτη ομάδα στο ματς της Πέμπτης με τη Ρόμα. Το δίδυμο Ιωάννου-Νεμπής συνεργάζεται υποδειγματικά για τρίτο συνεχόμενο ματς με τον πρώτο να «σερβίρει» και τον δεύτερο να «εκτελεί». Ο Νεμπής σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και είναι υποψήφιος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Εάν τα καταφέρει, θα πρόκειται για πρωτοφανές επίτευγμα, καθώς δεν έχει αναδειχθεί ποτέ πρώτος σκόρερ με διαφορά τριών ετών από το ηλικιακό όριο της κατηγορίας! Θυμίζουμε ότι είναι γεννηθείς το 2009, ενώ το όριο είναι 2006. Ο «διόσκουρός» του, Ιωάννου (2008), κάνει επίσης φοβερή σεζόν με 5 γκολ και 6 ασίστ μέχρι τώρα. Διακρίθηκε ο Θεοχάρης, ενώ κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο γκολκίπερ Αλέξανδρος Καψαλιάρης, ακόμα ένα «πράσινο» project
Έτσι, οι «αιώνιοι» ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και προετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» το Σάββατο στο Ρέντη. Όποιος επικρατήσει, θα μείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση. 

 

* Στο Αγρίνιο το Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-2 ήταν συναρπαστικό, κρίθηκε στις καθυστερήσεις όταν ισοφάρισαν οι Θεσσαλονικείς, αλλά μπάλα καλή δεν παίχτηκε. Αιτία, το «πλαστικό» και μικρό γήπεδο στο Emileon στο οποίο δεν γίνεται να αποδώσουν οι ποιοτικές ομάδες. Περισσότερες φάσεις έβγαλαν οι γηπεδούχοι,  πιο άμεσο ποδόσφαιρο έπαιξε ο Άρης που εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο του «όπλο», τις στατικές φάσεις. Από δυο υποδειγματικές εκτελέσεις του Χαρούπα και κεφαλιές των Σιταρά, Μαυρόπουλου προήλθαν τα γκολ των «κίτρινων». Κορυφαίος για τον Παναιτωλικό ο Άρης Αλμπάνης που μπήκε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και είχε γκολ και ασίστ, ενώ καλά πήγαν οι Σταμάτης, Βασιλείου, Φερεκίδης, Γερνάς.

 

* Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ. Παρότι τα γκολ μπήκαν στο τέλος κάθε ημιχρόνου, η ομάδα του Αχιλλέα Ανδριανάκη δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Βέβαια, οι Κρητικοί παρέταξαν ξανά ενδεκάδα πολύ κάτω από τον ηλικιακό μέσο όρο της κατηγορίας, με εννέα «μικρούς» (2008, 2009) και μόνο δύο του 2007. Ξεχώρισαν για τους νικητές οι... συνήθεις ύποπτοι Κώτσης, Μάνδαλος, Κοπανίδης, Χότζα. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Ακαδημίας και του διευθυντή της, Τόλη Αποστόλου, με όλα τα τμήματα να φέρουν στη φωτογράφηση μια φανέλα στην οποία αναγράφεται «Τα αετόπουλα δεν πεθαίνουν, πετούν πάντα ψηλά, 27/1/2026» προς τιμήν των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

 

* Στο Βόλο η τοπική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ πιο εύκολα από το τελικό 1-0. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Φώτη Αγραφιώτη, με σωστό ποδόσφαιρο και ιδανική ηλικιακή μετάβαση: Ένας παίκτης του 2006, δύο του 2007 και όλοι οι υπόλοιποι του 2008. Κορυφαίος ο Μπακαλίδης με γκολ και κερδισμένο πέναλτι (δεν το αξιοποίησε ο Τσερεβελάκης), εξαιρετικός ο αριστερός στόπερ Θωμαϊδης.

* Ακόμα πιο συνεπής είναι η μετάβαση στον Αστέρα Τρίπολης. Στο 3-0 εναντίον του Λεβαδειακού στη Βοιωτία έπαιξε μόνο ο Ανδρεάδης από τους «2007άρηδες» και όλοι οι υπόλοιποι ήταν μικρότεροι. Εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Κ19 για τον Κώστα Αδάμο (2009) με δυο γκολ, πολύ καλά πήγε ο χαφ Μανταζέλης ενώ ο γκολκίπερ Κριαράς απέκρουσε ξανά πέναλτι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Αθλητικά

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness