Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ''χατ-τρικ'' του Κυριάκου ! ( Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 

 
Τελικά οι ευρωεκλογές δεν ηταν δημοσκόπηση οπως θα ηθελε να είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του . Ηταν ενα δημοψήφισμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής , οπως το εθετε προεκλογικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης . Το ερώτημα που κυριάρχησε την επομένη των εκλογών ηταν αν εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν κέρδισε η Νέα Δημοκρατία . Η απάντηση είναι προφανής . Συνέβησαν και τα δύο ταυτόχρονα . Ακούγαμε απο το πρωί στις τηλεοράσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε οτι η κυβέρνηση δεν υπέστη ''στρατηγική ηττα '' , οπως περίμενε η Νέα Δημοκρατία . Εντάξει , επειδή και στην πολιτική , οπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο η ηττα είναι ορφανη , ενω η νίκη εχει πολλούς πατεράδες , θα τους χρεώσουμε ελλειψη πολιτικής γενναιότητας να αναγνωρίσουν την ηττα του κομματός τους , Αλλωστε οι Συριζαίοι τα τελευταία χρόνια , είχαν αποκτήσει ενα πολιτικό πλεονέκτημα εναντι των αντιπάλων τους . Είχαν συνηθίσει να κερδίζουν και αυτό τους εκανε να ξεχάσουν τα πέτρινα χρόνια της Αριστερας με τις απανωτές ηττες στο παθητικό τους στην προ μνημονίων εποχή .
Αυτό σαν μια μικρή παρένθεση . Επιστρέφουμε ομως στο θέμα μας .
Στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια στρατηγική νίκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ . Και αν θέλει κάποιος να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το που κατευθύνονται οι πολιτικές εξελίξεις , δεν εχει παρα να δανειστεί την δήλωση του προπονητή της Σεβίλλης , οταν εχασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απο την Μπαρτσελόνα με χάτ-τρίκ του Λιονέλ Μέσι . ''Ολη την εβδομάδα -είπε δουλεύαμε στις προπονήσεις συστήματα για να περιορίσουμε τον Μέσι και αυτός σήμερα μας εβαλε τρία γκόλ ''.
Το ιδιο συνέβη και στις ευρωεκλογές . Σε ολη την προεκλογική περίοδο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , απο τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο επικοινωνιολόγο και κομματικό δημοσκόπο , ενα πράγμα είχαν στο μυαλό τους . Πως θα ψαλιδίσουν τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία και πως θα ανακόψουν την δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη .
Με την ελπίδα οτι θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους , χρησιμοποίησαν ολα τα μέσα . Θεμιτά και αθέμιτα . Επαιξαν ακόμη και αντιαθλητικό παιχνίδι , με χτυπήματα κάτω απο τη μέση και με αήθεις επιθέσεις σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου .
Στην προεκλογική ατζέντα , η στρατηγική του φόβου ( ερχεται η ακροδεξιά ), η αμετρη παροχολογία (μοίραζαν δεξιά και αριστερά επιδόματα , συντάξεις , αυξήσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και διορισμούς ), κινδυνολογούσαν ακατάπαυστα ( ασφαλιστικό Πινοσέτ ετοιμάζει η ΝΔ , νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης ), παράλληλα εχτιζαν επικοινωνιακά αφηγήματα με αγαπημένο στόρυ την ''προοδευτική συμμαχία'' και επιστράτευσαν ολα τα οπλα της προπαγάνδας σε εναν ψυχολογικό πόλεμο κατά του ηθικού των αντιπάλων τους ( Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις , δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο να χάσουμε τις εκλογές , θα αλλάξει αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο και αλλα πολλά ).
Την ατζέντα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ο ελληνικός λαός με την ψήφο του , επιλέγοντας την ατζέντα Μητσοτάκη , και ανοίγοντας τον δρόμο για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ! Μετά την εκκωφαντική νίκη των ευρωεκλογών , την ισοπεδωτική επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές , η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές θα είναι το πολιτικό ''χατ-τρικ'' του Κυριάκου Μητσοτάκη !
 
                                                                                                                                                                  Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                        Δημοσιογράφος
 

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...
randomness