Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο διχασμός και η διαίρεση δεν βοηθά τους εμβολιασμούς!

 Παρακολουθώ με ανησυχία και προβληματισμό τις σκληρές επιθέσεις όσων θεωρούν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε έναντι των Συμπολιτών μας που είναι διστακτικοί έναντι του εμβολιασμού.
Είναι, όμως, σαφές ότι ανάμεσα στους διστακτικούς Συμπολίτες μας, υπάρχουν άνθρωποι φοβισμένοι, πλημμελώς ενημερωμένοι και άνθρωποι επηρεασμένοι από τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπουν ακόμα και αρμόδιοι.
Επίσης, είναι σαφές ότι ο διχασμός και η διαίρεση της κοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν θα βοηθήσει στην προώθηση των εμβολιασμών, αλλά θα γκετοποιήσει και θα σκληρύνει τη στάση των διατακτικών Συμπολιτών μας, αφού θα απομονωθούν και από τις έγκυρες πηγές πληροφόρησης.
Ας φροντίσει, λοιπόν, η Πολιτεία πρώτα να απομακρύνει από τις θέσεις τους τους "αρμόδιους" που ταλαιπωρούν την κοινωνία με τα αντιφατικά μηνύματά τους.
Ας φροντίσει, επίσης, άμεσα να μην μετατραπεί το μήνυμα του εμβολιασμού σε διχαστικό, μέσω ύβρεων και αντιπαράθεσης.
Τέλος, ας φροντίσει η Ελληνική Πολιτεία να κινητοποιήσει από τα δροσερά γραφεία τους τους μεγαλοσχήμονες Πολιτικούς και Επιστήμονες για να μεταφέρουν το μήνυμα της συμφιλίωσης και της Επιστήμης σε κάθε πόρτα, σε κάθε Έλληνα Πολίτη ξεχωριστά.
Ορισμένοι Ιατρικοί Σύλλογοι ευρίσκονται σε πλήρη αδράνεια, ή τηρούν στάση επιτήδειου ουδέτερου, αντί να στηρίζουν τους Εμβολιασμούς.
Συνεπώς, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μην χτίζουμε τείχη με τους Συμπολίτες μας.
Όταν χτίζει κανείς τείχη, ας μην αναμένει να περνάει το μήνυμά του από αυτά τα τείχη.
Με ευγένεια, υπομονή , ενδιαφέρον και ανθρωπιά θα πείσουμε τους Συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.
Έναν- έναν
Πόρτα- πόρτα
Αυτή η ήπια τακτική δεν ισχύει για τους Γιατρούς που δεν εμβολιάζονται.
Εκεί απαιτείται υποχρεωτικότητα και επανεξέταση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους, αφού πέραν του ηθικού ζητήματος, τίθεται και θέμα επαγγελματικής τους επάρκειας.
Επίσης, νομίζω, ότι οφείλει να τηρείται ο Νόμος περί διασποράς ψευδών ειδήσεων για τους Γιατρούς που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να παραπλανούν με ψεύδη τους Πολίτες.

Παναγιώτης Ιακωβής Ο διχασμός και η διαίρεση
δεν βοηθά τους εμβολιασμούς!