Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι ουρές έξω από τις Τράπεζες θα μας ακολουθούν και στην μετα-κορωνοϊό εποχή;

Τέλος στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην αναμονή για ραντεβού, αλλά και στον κίνδυνο να χάσουμε πάνω από μια εργάσιμες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούμε από τις τράπεζες, ήρθε να βάλει η  λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής eGov-KYC («Know Your Customer»).


Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υπόσχεται να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έως τώρα έπρεπε να προσκομίσουν σειρά εγγράφων σε Τράπεζες για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, καθώς φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ψηφιακό κανάλι μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω του οποίου ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να αντλεί στοιχεία των πολιτών όταν χρειάζεται με τη συγκατάθεσή τους. Αυτό ομως που σίγουρα θα μας αφήσει ως κληρονομιά η πανδημία είναι οι ουρές εξω απο τις Τράπεζες και τα Ταχυδρομεία.Οι ουρές αφορούν κυρίως ανθρώπους που δεν είναι εύκολο απο τη μια στιγμή στην αλλη να κάνουν τις συναλλαγές τους με ηλεκτρονικό τρόπο, οσον κι αν αυτή πλέον θα είναι μια νέα καθημερινότητα για χιλιάδες αλλους συμπολίτες μας. Υπάρχουν ηλικιωμένοι που στερούνται την βοήθεια συγγενικών τους προσώπων, ζουν μόνοι και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν με τις ωρες εξω απο τα τραπεζικά καταστήματα για να πάρουν την συνταξή τους.


Πρέπει να βρεθεί και γι' αυτούς τους ανθρώπους μια λύση για να μην υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία καθώς τα περιοριστικά μέτρα θα μας ακολουθούν για πολλούς μήνες και μετά το πλήρες ανοιγμα της οικονομίας και ολων των δραστηριοτήτων.

Χρ. Α.

 

    

randomness