Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Δύο συλλήψεις για αρχαία σε Χαλκίδα και Χαλάνδρι

Στη σύλληψη δύο ανδρών για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων προχώρησαν οι Αρχές.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 56 και 80 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και διάθεσή τους έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ σε άγνωστο αγοραστή στην περιοχή της Χαλκίδας, συγκροτήθηκε κλιμάκιο αστυνομικών και, έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο 56χρονος, μέσα σε αυτοκίνητο, στη Χαλκίδα.

Στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινο αντικείμενο που εμπίπτει στον νόμο περί αρχαιοτήτων, με ανάγλυφη παράσταση κεφαλής ίππου, διαστάσεων 17x20x6 εκ., το οποίο χρονολογείται στην ελληνιστική ή ρωμαϊκή περίοδο (3ος αιώνας π.Χ. έως 2ο αιώνα μ.Χ.).

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 56χρονος είχε προμηθευτεί το αρχαίο αντικείμενο από τον 80χρονο προκειμένου να το πουλήσει. Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του 80χρονου στο Χαλάνδρι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής αντικείμενα, που εξετάζεται αν περιλαμβάνονται στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων: Τέσσερις χριστιανικές εικόνες, πιθανόν βυζαντινές, 7 μεταλλικά δαχτυλίδια και πλήθος νομισμάτων. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: πιστόλι κρότου λάμψης, με γεμιστήρα και 4 φυσίγγια, δύο σκαλιστά μαχαίρια και σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή φωτογραφιών: ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Φωτογραφίες

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων