Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

13 συλλήψεις στη Λοκρίδα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε τρείς  οικισμούς της Λοκρίδας , στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα  για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος . 

 

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ειδικότερα την καταπολέμηση των ρευματοκλοπών, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 24 άτομα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά δέκα τρεις 13  δώδεκα άνδρες και μία γυναίκα, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο έχει κηρυχτεί ανυπότακτος.

 

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να έχουν συνδέσει στα σύρματα του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, άλλα μονωτικά καλώδια (αγωγούς) και με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουν παράνομα την ηλεκτρική ενέργεια, στα παραπήγματα που διαμένουν.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης, το οποίο προέβη σε αποσύνδεση της παράνομης ηλεκτροδότησης, καθώς και αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών .

 Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.