Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

5η μέρα της Παμφθιωτικής Λιτανείας «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022»

Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης.

          Σύμφωνα με το πρόγραμμα  5η μέρα της Ιεράς Λιτανείας, τα Ιερά Θησαυρίσματα, το απότμημα της Τιμίας Χειρός, η Ιερά Εικόνα του Αγίου Λουκά, καθώς και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου λιτανεύθηκαν στην περιοχή του Δομοκού και συγκεκριμένα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

          Τα Ιερά Κειμήλια μετέφερε μαζί με τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου.

          Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής μετά την εναποθέτηση του Τιμίου Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση, καθώς και Ιερά Λιτανεία στους δρόμους του χωριού.

          Στο κήρυγμά του ο Άγιος Καθηγούμενος π. Αμβρόσιος   αφού μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, αναφέρθηκε στην πίστη της Ορθοδόξου Εκκλησίας για τους Αγίους της, τονίζοντας ότι «οι Άγιοι είναι το οδηγητικό φως που φωτίζει την οδό των ανθρώπων προς την σωτηρία. Αναφερθείς στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη και τον Όσιο Ιωάννη τον Ερημίτη, τόνισε πως η πνευματική αυτή κληρονομιά της Φθιώτιδος, μας δεσμεύει να φανούμε άξιοι αποδέκτες της θεϊκής ευνοίας και εν έργοις γνήσιοι τιμητές των Αγίων του Θεού και μάλιστα των σήμερα τιμωμένων και εγκωμιαζομένων Αγίων.      

          Μετά την Ιερά Λιτανεία του Τιμίου Λειψάνου του Ευαγγελιστού Λουκά, της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιωάννου και των Ιερών Εικόνων τους, καθώς και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της Ομβριακής, το βράδυ, οι πιστοί μετέφεραν πεζή την Τιμία Κάρα του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου, όπου σημερα θα συνεχισθεί η 6η μέρα της 2ης Παφθιωτικής Λιτανείας του Ευαγγελιστού της χαράς.

ΠΗΓΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

    

 

randomness