Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

95 στρέμματα του Στρατοπέδου Τσαλτάκη διεκδικεί ο Δήμος Λαμιέων απο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο  Παναγιωτόπουλο είχε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος για την παραχώρηση στο Δήμο Λαμιέων, της έκτασης των 95 περίπου στρεμμάτων του «Στρατοπέδου Τσαλτάκη» .

 Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Λαμιέων το αίτημα παραχώρησης του Στρατοπέδου στο Δήμο  και αναλύθηκαν οι λόγοι που το τεκμηριώνουν, παραδόθηκε δε απο την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αναλυτική έκθεση αξιοποίησης του χώρου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Λαμιέων ανέφερε οτι ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρήκε  το αίτημα τεκμηριωμένο και  εξέφρασε  θετική βούληση για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, συμφωνήθηκαν δε οι περαιτέρω διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν  με προώθηση του θέματος στα αρμόδια όργανα και επιτροπές, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Είναι γνωστό, ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να επιτύχει την παραχώρηση του στρατοπέδου, χωρίς αποτέλεσμα.

Χθες οπως δήλωσε ο κ. Καραίσκος έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα και στη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης των ενεργειών προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη παραχώρηση. 

   ''Ο ανασχεδιασμός, η επανάχρηση και η αξιοποίηση της έκτασης, βάσει των κατευθύνσεων του ΓΠΣ, αναμένεται να αναζωογονήσει την πόλη μας, που έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και διεξόδους αναψυχής'' τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων .

''Στόχος μας , είπε , να αποκτήσει ζωή, ένα ακόμη κύτταρο της πόλης. Ένας περιβαλλοντικά πολύτιμος, αλλά εγκαταλειμμένος χώρος, έκτασης 95 στρεμμάτων, περιμετρικά του αστικού κέντρου, να μεταμορφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου και να ενταχθεί στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη νότια πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, ενταγμένο στο ευρύτερο δίκτυο κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων''.

 

    

randomness