Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης : Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες

 

 
Κάλεσμα στον Δήμο Μακρακώμης και  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης , για άμεση καταγραφή όλων των ζημιών που δημιουργήθηκαν σε καλλιέργειες και σε ελαιόδεντρα από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Οπως τονίζουν στην ανακοινωσή τους μετά την τελευταία χιονόπτωση και τον παγετό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μακρακώμης και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Ν. Γιαννιτσούς διαπιστώνεται τεράστια ζημιά στα ελαιόδεντρα και άλλες δεντροκαλλιέργειες όπως οι αμυγδαλιές.

            Ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης θεωρεί οτι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών στα ελαιόδεντρα και τις άλλες δεντροκαλλιέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι για τη χαμένη παραγωγή καθώς και για το φυτικό κεφάλαιο και καλεί  το Δήμο Μακρακώμης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

            Διεκδικούν αμεση καταγραφή των ζημιών , αποζημίωση στο 100% του φυτικού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί , αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω απώλειας παραγωγής για τρία έτη και να αποζημιωθούν και οι παραγωγοί που δεν είναι υπόχρεοι δήλωσης ΟΣΔΕ, με βάση τις δηλώσεις Ε9.

 

 

    

Αθλητικά

randomness