Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλυτα παραμένουν τα προβλήματα της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας

Aλυτα παραμένουν τα χρόνια προβλήματα της Π.Ε.Λ. , οπως προκύπτει απο την επιστολή του προέδρου Λεωνίδα Κωστόπουλου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νίκο Παπαθανάση , τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο , τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση .  Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο που παραμένει πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο , δεν έχουν υπογραφεί οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο για την εκκαθάριση του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε.Λ., ούτε είναι γνωστές  οι  προθέσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

''Ως εκ τούτων η Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε.Λ., δεν έχει καταργηθεί και υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, “εκπληρώνοντας τους σκοπούς του” αναφέρει στη επιστολή του ο Λεωνίδας Κωστόπουλος .

 

Οπως σημειώνει στην επιστολή του ''το  διοικητικό συμβούλιο της “Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας”, αν και η τριετής θητεία του έχει παρέλθει, από τον διορισμό του τις 11 Απριλίου 2017, υφίσταται, διότι δεν έχει αντικατασταθεί και παραδώσει στο νέο το οποίο θα έπρεπε να έχει οριστεί με νομοθετική πράξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η  Οριστική Έκθεση αποτελεσμάτων του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, που διατάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της 6/2 έως 16/2/2017 (η ποινική διάσταση του οποίου διερευνάται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας) έχει βρει οφειλές άνω των “700.000”€. Άμεση συνέπεια τούτου είναι ότι το προβλεπόμενο μετοχικό κεφάλαιο του νέου φορέα “170.000”€, είναι ανεπαρκές για την αναβάθμιση και εξέλιξη του εκθεσιακού κέντρου και την εν γένει πραγμάτωση των στόχων του.

 

Συμπερασματικά μπορώ να αναφέρω ότι οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία έχει κατεύθυνση στην εφαρμογή του νόμου 4605/2019, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου στο Ν.Π.Δ.Δ. “Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας” και χωρίς να του παρέχεται καμία βοήθεια από τον φορέα που το εποπτεύει, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει αφεθεί έρμαιο να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων.

 

Προσδοκώ στην ταχεία επίλυση του θέματος αυτού, την κατανόησή του, από το κεντρικό κράτος και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, ώστε να τελεσφορήσει το χρονίζον και δυσεπίλυτο θέμα, να αποδοθεί με όρους ξεκάθαρους στην τοπική κοινωνία, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος για να αποτελέσει την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας, χωρίς όμως να απεμπολείται το δημόσιο συμφέρον, επ’ ωφέλειά όλων των πολιτών''.

 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ένα πρωτότυπο δώρο έκανε η εταιρία μεταφορών MCTS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χθεσινά (6/12) 27α γενέθλιά του. Όπως ανακοινώθηκε στο twitter της εταιρίας, που είναι...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness