Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμαρχοι Στερεάς : ''Θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε τους δημότες μας ''

Την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού, με σκοπό να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας, ούτως ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας και στο τέλος να εξαλειφθεί , ζητούν και οι Δήμαρχοι της Στερεάς . Το θέμα που απασχολεί σήμερα την κυβέρνηση , το κράτος και ολόκληρη τη ελληνική κοινωνία συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ με τους Δημάρχους να δηλώνουν τη συνδρομή τους για να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στις τοπικές κοινωνίες . Ετσι το επόμενο διάστημα θα  κινητοποιηθούν άμεσα πλήρως εξειδικευμένες κινητές μονάδες εμβολιασμού για την εξυπηρέτηση ατόμων που κατοικούν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον στην Περιφέρεια. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης ανέφερε  οτι οι  Δήμοι, προβαίνουν ήδη στη μεταφορά ατόμων, που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης στα εμβολιαστικά κέντρα. ''Ο ρόλος μας, ως αυτοδιοίκηση, δεν είναι να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά να προστατεύσουμε τους δημότες μας και την ομαλότητα στη λειτουργία των τοπικών μας κοινωνιών'' τόνισε ο κ. Σουλιώτης .

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε , είπε , πολύ σημαντική την ενεργοποίηση των ιατρικών συλλόγων, καθώς αφενός είναι οι ειδικοί και αφετέρου, αποδεδειγμένα, οι πολίτες εμπιστεύονται πλήρως – σωστά κατά την άποψή μου – τον προσωπικό τους γιατρό». Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ  επιβεβαίωσε ότι όλοι οι Δήμοι συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην επίσπευση της διαδικασίας εμβολιασμού, ενώ συμφώνησαν ότι η ενεργοποίηση των ιατρικών συλλόγων είναι ζήτημα αποφασιστικής σημασίας. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η διοργάνωση τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση.

 

 

 

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...