Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές : Είμαστε ενάντια στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου -Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης

Την αντίθεσή του στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου - Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης, εκφράζει ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, τονίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της Λοκρίδας.

“Η εσπευσμένη κατάργηση του υποθηκοφυλακείου/κτηματολογικού γραφείου Αταλάντης, παρά την έκδοση της από 24.12.2019 ΠΝΠ, με την οποία παρατείνεται κατά 48 μήνες (από 24 μήνες) από τις 17-1-2018, η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, και παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών για την τροποποίηση του Ν. 4512/2018 και για την πρόβλεψη σε αντίστοιχη νομοθετική διάταξη περί της διατηρήσεώς του, ως υποκατάστημα, εν κρυπτώ και με καταληκτική ημερομηνία την 25-6-2021 θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται θα λύσει” επισημαίνει ο κ. Ζεκεντές.

Σε επιστολή που έστειλε στους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος Λοκρών εξηγεί τους λόγους που δεν πρέπει να καταργηθεί το Υποθηκοφυλακείο - Κτηματολογικό Γραφέιο Αταλάντης:

“Η κατάργησή του εν μέσω καλοκαιριού και με καταληκτική ημερομηνία την 31-12-2021 για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών της α’ και β’ πιλοτικής περιόδου κτηματογράφησης, που βρίθει λαθών, όταν μάλιστα λόγω των ιδιαίτερων διαμορφωθεισών συνθηκών λόγω COVID19, το υποθηκοφυλακείο/κτηματολογικό γραφείο Αταλάντης υπολειτουργούσε, (αναστολή εργασίας υπαλλήλων κ.λ.π.) και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από το συγκεκριμένο γραφείο θα οδηγήσει σε:

α) ανασφάλεια στις εμπράγματες συναλλαγές,

β) σημαντική δυσχέρεια στην έκδοση πιστοποιητικών και άλλων δημοσίων εγγράφων,

γ) εκ των πραγμάτων, τεράστια δυσλειτουργία και μόνιμη αδυναμία στην εξυπηρέτηση των πολιτών - ελλείψει ψηφιοποίησης τουλάχιστον 20ετίας και κατάλληλου - ενιαίου χώρου συστέγασης,

δ) μη επίλυση των κτηματολογικών προβλημάτων, εξαιτίας και της έλλειψης κτηματολογικής εξειδίκευσης και εμπειρίας των εργαζόμενων στο Υποθηκοφυλακείο Λαμίας και παραπομπή τους στα πολιτικά Δικαστήρια πράγμα που από μόνο του, συνεπάγεται εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες, στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και δυσβάσταχτη οικονομική δαπάνη για τους συμπολίτες μας,

ε) ουσιαστική απώλεια χρόνου εργασίας, σωματική και ψυχική καταπόνηση, με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, λόγω των σημαντικότατων δαπανών μετακίνησης για τους κατοίκους της περιοχής μας. Παραδείγματος χάρη, ο κάτοικος Λάρυμνας ΠΕ Φθιώτιδας, θα διασχίσει διακόσια και πλέον, χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθεί από το ΚΓ Στερεάς Ελλάδας και θα επιστρέψει στην κατοικία του, πιθανότατα άπρακτος. Τα παραπάνω σημαίνουν απώλεια δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και εν τέλει σε απώλεια του κατοχυρωμένου ιδιοκτησιακού δικαιώματος του πολίτη (αρθ. 17 Συντάγματος).

 Η κατάργησή του θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του λειτουργήματος, της επαγγελματικής υπόστασης και της αξιοπρέπειάς των Δικηγόρων του Πρωτοδικείου Λαμίας με έδρα την Αταλάντη, θιγόμενων συγχρόνως, όλων των κατ’ επέκταση συναφών, επιστημονικών επαγγελματικών κλάδων, ήτοι των Συμβολαιογράφων, των Μηχανικών κ.ο.κ του Δήμου Λοκρών και θα τους αναγκάσει να αλλάξουν βίαια επαγγελματική στέγη”.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων