Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φτωχότερη η Λοκρίδα με την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραστάθη

 
 
 Εφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Β. Καραστάθης . Σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, Η απώλεια του είναι μεγάλη για όλη τη Λοκρίδα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στον τόπο που μεγάλωσε και αγάπησε, τη Μαλεσίνα. 
Από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί , δήλωσε ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές , εκφράζοντας στην οικογένεια του τα ειλικρινά συλλυπητήρια του ως Δήμαρχος Λοκρών με τις ευχαριστίες ταυτόχρονα  για το έργο ζωής που αφήνει πίσω του στο κομμάτι της καταγραφής της ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας.
''Η άρρηκτη σχέση του με τον τόπο μας, η αγάπη του για τη διδασκαλία την οποία δε σταμάτησε ποτέ, το σημαντικό συγγραφικό του έργο για το οποίο έχει τιμηθεί πολλές φορές, η έμπρακτη αποδοχή του αναγνωστικού κοινού και η συνολική αναγνώριση της προσφοράς του είναι στοιχεία που συνδυαστικά σπανίζουν και τον κατατάσσουν ως μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα της Λοκρίδας'' σημειώνει ο Δήμαρχος Λοκρών .   
Ο Κωνσταντίνος Β. Καραστάθης γεννήθηκε στη Μαλεσίνα της Λοκρίδας το 1936. Σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και αποφοίτησε ως αριστούχος. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως μετεκπαιδεύτηκε επί διετία. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός Πεζικού. Εργάστηκε ως δάσκαλος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα και τη Λογοτεχνία, κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και το διήγημα. Διηγήματα, μελετήματα, δοκίμια και κριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά. Έχει γράψει τριάντα ένα βιβλία, από τα οποία τα επτά έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς και άλλους διαγωνισμούς. Ήταν Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών από το 1985. Ήταν έγγαμος με την Έφη Χρυσανθακοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά και έξι εγγόνια.
 

    

randomness