Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Για να δούμε τους νέους να επιστρέφουν στη Λαμία !

H επίσημη πλέον ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πανουργιά Παπαιωάννου για την Δημαρχία Λαμίας στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023 , διαμορφώνει νέα δεδομένα στη μάχη της αυτοδιοίκησης η οποία φαίνεται να ξεκινά απο πολύ νωρίς , επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες της τελικής αναμέτρησης .
Μια αυτοδιοικητική αναμέτρηση στη διάρκεια της οποίας θα δοκιμαστούν και θα κριθούν πρόσωπα , εκλογικές στρατηγικές , πολιτικές συμπεριφορές ,τακτικές , ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση μιας πόλης που ενω εχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας , βλέπει δυστυχώς τη θέση της στην πυραμίδα της περιφερειακής ανάπτυξης να υποχωρεί συνεχώς , χάνοντας στον εσωτερικό ανταγωνισμό με τις αλλες γειτονικές πόλεις της Περιφέρειας .
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πανουργιά Παπαιωάννου συνοδεύτηκε απο μια σαφή δήλωση προθέσεων , επιδιώξεων , φιλοδοξιών και στόχων .
'' Η οπισθοδρομική πορεία
της Λαμίας και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου πρέπει να σταματήσει'' ,δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων .
''Η πρόσφατη απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ στον Δήμο μας αποτύπωσε μείωση πληθυσμού κατά
8.843 κατοίκους. Αυτό δεν συνέβη τυχαία''επισημαίνει στην ιδια ανακοίνωση . ''Πέραν του δημογραφικού ζητήματος ολοένα και
περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς η ανεργία αυξάνεται
ενώ οι σχεδόν μηδαμινές επενδύσεις σε συνδυασμό με την απαξίωση του τουριστικού
προϊόντος διώχνουν το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι πολιτών από τον τόπο
μας'' υπογραμμίζει . Με τρείς απλές φράσεις ο υποψήφιος Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαιωάννου εξέφρασε νομίζω τις οικονομικές αγωνίες ολων των δημοτών της πόλης ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας , ποιόν πολιτικό ακολουθεί , ποιά παράταξη υποστηρίζει . Με τρείς απλές φράσεις εθεσε την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών . Και πάνω σε αυτή την ατζέντα θα δοκιμαστούν και θα κριθούν ολοι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου . Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι στην αγορά του Δήμου κάθε πολίτης και κάθε υποψήφιος προσέρχεται με εφόδιο την αποψή του για το πως και μέσα απο ποιά ατραπό , ποια προγράμματα και ποιές επεξεργασίες , μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα το κοινό καλό που δεν είναι αλλο η ανάκαμψη της πόλης της Λαμίας . Ας ξεκινήσει επομένως ενας διάλογος διαρκείας με αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον αυτής της πόλης . Διότι οταν χάνει η πόλη κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος . Περιμένουμε επομένως απο ολους τους φερόμενους ως  υποψηφίους , φυσικά και απο τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Πανουργιά Παπαιωάννου , να ανοίξουν διάλογο με τους πολίτες , να καταθέσουν τα προγραμματά τους και τις προτάσεις τους για την Λαμία  για να μπουν στην κρίση των συμπολιτών μας οι οποίοι θα κρίνουν και θα συγκρίνουν τους υποψηφιους.  Με στόχο να δούμε τους νέους να επιστρέφουν στη πόλη τους .
 
                                                                                                                                                                 Χρήστος Αλεξανδρής
 
 
 
 
 
 
ΑπάντησηΠροώθηση

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness