Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΓΝ Λαμίας: 50χρονος έσωσε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων με τη δωρεά των οργάνων του

Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του χάρισε ένας 50χρονος από τη Λαμία, με τη δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση, αφού κατέστη εγκεφαλικά νεκρός μετά από αυτόματη εγκεφαλική αιμορραγία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. 

Η οικογένειά του, με τη συναίνεσή της, επέτρεψε να γίνει η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής για άλλους ανθρώπους, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας που υπογράφει ο διοικητής, Ανδρέας Κολοκυθάς.

Η ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας:

"Σήμερα 1/10/2022, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση, ενός 50 χρόνου συμπολίτη μας ο οποίος κατέστη εγκεφαλικά νεκρός μετά από αυτόματη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η όλη διαδικασία της δωρεάς και της λήψης των οργάνων έγινε υπό  τον συντονισμό της   ιατρού της ΜΕΘ κ. Μαρίας Ψωμάς, Διευθύντριας Αναισθησιολογίας και τοπικής συντονίστριας του ΕΟΜ, με την συνδρομή της κας Αθανασίας Τσιρογιάννη, Επιμελήτριας Α΄ Αναισθησιολογίας και του κου Χρήστου Γεωργιάδη, Διευθυντή Παθολογίας, αμφοτέρων ιατρών της ΜΕΘ καθώς και της κας Ευαγγελίας Χαλντούπη, Νοσηλεύτριας ΜΕΘ. 

Οι πνεύμονες, οι νεφροί και το ήπαρ θα μεταμοσχευθούν σε -4- συνανθρώπους μας  στα νοσοκομεία της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και  «Ωνάσειο» και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού τμήματος που συμμετείχε και βοήθησε  σε αυτή την δύσκολη διαδικασία.

Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή, που παρά την φόρτιση και θλίψη, έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους".

 

    

 

randomness