Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ζωντανή ιστορία της Λαμίας μέσα απο το Λεύκωμα του Νίκου Δαβανέλλου

Ένα επετειακό λεύκωμα αφιερωμένο στον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του  Δημοτικού  Θεάτρου Λαμίας .Πρόκειται για το Ιστορικό Λεύκωμα του Νίκου Δαβανέλλου με τίτλο «Λαμία: Πορεία στον χρόνο και στον χώρο 1821-1967». Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τα φωτογραφικά τεκμήρια αποτυπώνεται η πολιτική ,διοικητική ,οικονομική ,κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου .Με καλαισθησία , σεμνότητα και  μέτρο ανεπανάληπτο , ο συγγραφέας , φωτογράφος , ιστοριοδίφης , περιηγητής Νίκος Δαβανέλλος που αφιέρωσε ενα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην καταγραφή της ιστορίας αυτής της πόλης  , με το νέο συγγραφικό του εργο δημιουργεί ένα είδος παρακαταθήκης για τις επόμενες γενιές. Στο εν λόγω πόνημα διαπραγματεύεται τη ζωντανή ιστορία της πόλης μας, μέσα από φωτογραφίες και αρχεία – ντοκουμέντα πλήρη και τεκμηριωμένα.

Για το συγγραφέα και το βιβλίο του μίλησαν στην εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο  η Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α, ο Κωνσταντίνος Τσαλαφούτας, Πρόεδρος Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και η Σοφία Βακιρτζηδέλη, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας. Την εκδήλωση  συντόνιζε  ο εκπαιδευτικός Γιώργος Σταυρόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκΣυμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος . Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας βραβεύτηκε απο το Δήμαρχο με αναμνηστική πλακέτα .

 

 

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Θέμης Χειμάρας, ο πρώην βουλευτής Αποστόλης Καραναστάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας Γιώργος Κυροδήμος, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος και πλήθος κόσμου.

 

 

 
 
 
 
 

    

 

randomness