Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας καλωσόρισαν το 2021 οι τοπικές αρχές

Με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας υποδέχτηκε η Φθιώτιδα τον ερχονό του νέου ετους . Στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών , ενω ηταν παρόντες ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας , ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδας κ. Κανέλλος , ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Φούρλας και λίγοι πιστοί οπως προβλέπεται απο το υγειονομικό πρωτόκολλο .

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών η κοπή της αγιοβασιλόπιτας για πρώτη φορά εγινε εντός του Μητροπολιτικού Ναού απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ο οποίος ευχήθηκε σε ολους καλή χρονιά και γρήγορα να απαλλαγούμε απο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μας αφησε ο χρόνος που εφυγε . Ο Μητροπολίτης κόβοντας την πίτα σε δώδεκα κομμάτια , τα οποία μοίρασε στα Γηροκομεία , τα Ορφανοτροφεία  , τα κοινωφελή ιδρύματα της Μητρόπολης και τους φτωχούς και εμπερίστατους συμπολίτες μας , είπε οτι και το 2021 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά , θα εχει δυσκολίες , ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι οι μάχες που θα δοθούν θα είναι κερδοφόρες εφόσον ολοι μαζί επιδείξουμε σοβαρότητα , υπευθυνότητα , σύνεση και ενότητα.

Το καλύτερο σημάδι που θα μας κάνει να πιστέψουμε οτι αφήσαμε οριστικά πίσω μας την πανδημία  , είπε ο Μητροπολίτης ,θα είναι οι θρησκευτικοί γάμοι . Και στο σημείο αυτό προέτρεψε τα νέα ζευγάρια να παντρεύονται στις εκκλησίες και οχι στα Δημαρχεία . Στο τέλος της θείας λειτουργίας κλήρος και οι λίγοι πιστοί που βρέθηκαν  στον Μητροπολίτικό Ναό την πρώτη ημέρα του 2021 εψαλαν τα κάλαντα .   

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων