Mε επιτυχία το 25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον Έξαρχο
Με επιτυχία και τη θερμή παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το 25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην κεντρική πλατεία του Εξάρχου Φθιώτιδας, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2025.
Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ, «Σμίγουν οι παρέες, ζωντανεύουν οι χοροί», αποτύπωσε με τον πιο όμορφο τρόπο το νόημα της βραδιάς.
Χόρεψαν το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Εξάρχου «Υάμπολις», το Παιδικό και Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα Εξάρχου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας «Οι Καταρράκτες», ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Μαρτίνου «Το Μαρτίνο», ο Χορευτικός Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας Καρδίτσας και ο Χορευτικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λάρυμνας, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
Στον χαιρετισμό των διοργανωτών η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εξάρχου "Υάμπολις" κ. Άννα Στεργίου υπογράμμισε πως το Φεστιβάλ δεν αποτελεί απλώς μια πολιτιστική εκδήλωση, αλλά έναν αγώνα για να παραμείνει ζωντανός ο Έξαρχος.
Παράλληλα, έγινε έκκληση για τη στήριξη του Συλλόγου Γυναικών Εξάρχου «Υάμπολις», ο οποίος, με εθελοντική προσφορά και πολλή προσωπική εργασία, συνεχίζει να διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις που διατηρούν ζωντανή την πολιτιστική ταυτότητα του χωριού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας (Π.Ε. Φθιώτιδας) και κ. Κώστας Αποστολόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών κ. Ελένη Κυριάκου.
Το «παρών» έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λοκρών κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, κ. Βασίλης Κυριαζής και κ. Νίτσα Δάρρα, καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ο κ. Αλέξανδρος Κούρος (Κοινότητα Μαλεσίνας) και ο κ. Δημήτριος Μπρούτζος (Κοινότητα Μαρτίνου).



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

