Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021, στο Κακογίαννειο Αστεροσχολείο Υπάτης, η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες», για τη συμβολή της Μονής Αγάθωνος στον Αγώνα του 1821.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος, παρά το βεβαρυμμένο ποιμαντικό πρόγραμμά του, βρέθηκε στην Υπάτη δείχνοντας για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αγάπη του για την Αγιοτόκο και μαρτυρική Πόλη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης κ. Βασιλική Παπανάγνου, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά των μοναστηριών στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία αλλά και τη σημασία την οποία έχουν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος κ. Αμαλία Ποντίκα, εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων, και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης. Η κ. Ποντίκα αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει ο Δήμος για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και στη καθοριστική σημασία που διαδραμάτισε στον Αγώνα του ’21 η Μονή Αγάθωνος, ευχαριστώντας παράλληλα την Τοπική Κοινότητα και τον Σύλλογο «Οι Αινιάνες» για τη συνεργασία. Από τη πλευρά του ο Ηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική αυτή εκδήλωση για την ιστορική Μονή η οποία τα μέγιστα συνέβαλε ώστε να ευοδωθεί ο Απελευθερωτικός αγώνας του 1821.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Ζαΐμης, θεολόγος – δημοσιογράφος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και την PEMPTOUSIA.TV, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ιερά Μονή Αγάθωνος, το ενδιαίτημα της επαναστατημένης Φθιώτιδας». 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση στο αυριανό φύλλο του Λαμιακού Τύπου .

Φωτογραφίες: Ιωάννης Δ. Ζαπαντιώτης

Φωτογραφίες

    

randomness