Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής και της Εικόνας του Οσίου Βησσαρίωνος ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ενορία της Νέας Αμπλιανης στη Λαμία

Σε κλίμα πανηγυρικό και εορταστικό ξεκίνησαν  οι πολυήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις  στην μνήμη  της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και Θαυματουργού στην  Ενορία της Ν. Άμπλιανης στη Λαμία.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών υποδέχθηκε πανδήμως και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, καθώς και την  Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

         

          Μετά την ενθρόνιση της  Εικόνος του Οσίου Βησσαρίωνος και την εναπόθεση του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ιερά Αρχιερατική Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και του Οσίου Βησσαρίωνος, πλαισιούμενος από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντζίδη, ο οποίος και κόμισε τα Ιερά Θησαυρίσματα, τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, καθώς και Κληρικούς της Μητροπόλεως. Στην τελετή  παραβρέθηκαν και πιστοί από το Δισπληλιό Καστοριάς,  γενέτειρας του Μητροπολίτη Φθιώτιδας ,  ο Βουλευτής  Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο Δήμαρχος Λαμιέων  Ευθύμιος Καραΐσκος. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

          Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε οτι ''οι λατρευτικές εκδηλώσεις  της Ενορίας πραγματοποιούνται μία εβδομάδα πριν από την μεγάλη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής  και την ετήσια Πανήγυρη της Ενορίας  και εν αναμονή του ευλαβικού και οφειλετικού μας προσκυνήματος στην Βασιλίδα των πόλεων, όπου ο σεπτός μας Οικουμενικός Πατριάρχης και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα υπογράψουν την επίσημη πράξη αγιοκατατάξεως και της αναγραφής του ονόματος στους  Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου''.

          Στο τέλος της ομιλίας του ο  Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Πατέρες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής , τον Προϊστάμενο π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον π. Αθανάσιο Σκαρμούτσο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και όλους τους συνεργάτες της Ενορίας για την άψογη προετοιμασία της πανηγύρεως και όλο το ποιμαντικό έργο της Ενορίας και ευχήθηκε η Αγία Παρασκευή και ο Όσιος Βησσαρίων να είναι προστάτες και μεσίτες προς τον Κύριο για όλους.