Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τι θα ισχύσει για τους κλειστούς χώρους εστίασης

Μέχρι αύριο, Τρίτη 13 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Αναγκαία καθίσταται και η μετάβαση στην τρίτη φάση της εμβολιαστικής στρατηγικής μας. Έτσι, μέχρι αύριο o Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο τραπέζι τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη

Νωρίτερα όπως μετέδωσε και το 15minutes.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν σκέψεις ώστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, πληροφορία που τη συγκεκριμένη στιγμή ούτε επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν αρμόδιες πηγές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας τα στοιχεία των εμβολιασμών, ολοένα και συγκλίνουν προς την απόφαση να καταστεί σε συγκεκριμένους εργασιακούς τομείς ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. Ήδη η αρμόδια επιτροπή Βιοηθικής έχει δώσει το πράσινο φως (έστω και ως ύστατη λύση) συνεπώς συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο δρόμος είναι «ανοικτός». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε σχετικό διάγγελμα να μιλήσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι πληροφορίες θέλουν τους υγειονομικούς να είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, ενώ ακολουθούν οι στρατιωτικοί αλλά ενδεχομένως και τα σώματα ασφαλείας. Οι εκπαιδευτικοί πιθανότατα δεν θα βρεθούν αρχικά στη λίστα, δεδομένου ότι τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι κλειστά. Αυτό, ωστόσο, θα επανεξεταστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το χτύπημα του κουδουνιού.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness