Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μια μοναδική εμπειρία για το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο

 
 
 
Μια μοναδική  εμπειρία εζησε  σήμερα στο 1ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο και στο 26ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος . Οι μαθητές  με επιστολή τους, είχαν ζητήσει να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε θέματα που τους απασχολούν.
 
Ετσι λοιπόν ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τους μαθητές στα σχολεία τους πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις απορίες των μικρών μαθητών. Τα παιδιά θέλησαν κυρίως να πληροφορηθούν για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους αθλητικούς χώρους, τις παιδικές χαρές, τα πάρκα, τους πεζόδρομους.
 
''Είναι χρέος μας να συζητάμε με τους αυριανούς πολίτες. Πιστεύουμε σε ένα σχολείο δημοκρατικό, που οι ευαισθησίες των μαθητών ακούγονται και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λένε τις απόψεις τους, τις ιδέες τους και έτσι ενθαρρύνονται να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Μια κοινωνία που δίνει αξία στις νέες γενιές και μάλιστα στην καθαρή ματιά των μικρών παιδιών, είναι μια κοινωνία ανοιχτή, μια κοινωνία ανθρωπιάς. Μια κοινωνία χαράς'' δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων .
 
Ο κ. Καραίσκος ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές για την ευαισθησία που δείχνουν για την πόλη και τους επεσήμανε ότι οι απόψεις τους λαμβάνονται και θα λαμβάνονται υπόψη, καθώς μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής  τους αφορά.
 
Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους δασκάλους όσο και τους γονείς, οι οποίοι με πραγματικό ενδιαφέρον και όρεξη συμβάλλουν ουσιαστικά με δικές τους παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με εμάς, στη διαμόρφωση ενός όμορφου και λειτουργικού περιβάλλοντος ανάπτυξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Φεύγοντας ανανεωμένοι από την επαφή με τα παιδιά, από τη θετική τους ματιά για τη ζωή, τους ευχηθήκαμε καλό και χαρούμενο καλοκαίρι!
Φωτογραφίες

    

randomness