Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι μουρμούρες των «γαλάζιων» βουλευτών για τρεις νομούς που υπερ-εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση

Τρεις εκλογικές περιφέρειες έχουν μπει για τα καλά στο μάτι των «γαλάζιων» βουλευτών. Και αυτό γιατί πρόκειται για νόμους της επαρχίας που υπερ-εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για τους νόμους Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Κορίνθου.

Από την Κορινθία ο Χρήστος Δήμας είναι υφυπουργός Ανάπτυξης για την έρευνα και την τεχνολογία και ο Νίκος Ταγαράς υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία Σούκουλη, που εκλέγονταν στην περιοχή και έχασε πριν δυο μήνες την έδρα της στο εκλογοδικείο, είναι πλέον σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Η Φθιώτιδα εκπροσωπείται με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που μέχρι πρότινος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ένας νόμος που έχει δύο εκπροσώπους πλέον στην κυβέρνηση είναι η Μαγνησία. Πέρα από τη Ζέττα Μακρή, υπουργοποιήθηκε και ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος. Είναι πλέον υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για την αντιμετώπιση την φυσικών καταστροφών.

Μάλιστα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή έδωσε τηλεφωνικά συγχαρητήρια στο νέο υφυπουργό που στις εκλογές του 2019 είχε κατέβει στην Μαγνησία αλλά είχε έρθει 6ος σε σταυρούς στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Πάντως ο πρώτος σε σταυρούς στο νομό Χρήστος Μπουκώρος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως υπουργοποιήθηκε και δεύτερο στέλεχος από την περιοχή του.

Όπως είναι φυσικό οι «γαλάζιοι» βουλευτές και ειδικά των περιοχών που δεν εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση όχι μόνο έχουν να λένε για αυτούς τους τρεις νόμους αλλά πλέον περιμένουν και την σειρά τους…

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR.

    

randomness