Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι εμποροι της Λαμίας ...ξορκίζουν το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν !

Το φάντασμα του λουκέτου πλανάται πάνω απο την αγορά της Λαμίας , με τους εμπόρους που ανοιξαν τα καταστηματά τους να ξορκίζουν το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν στην τοπική οικονομία . ''Εαν η κυβέρνηση ξανακλείσει τις επιχειρήσεις μας αυτό θα σημάνει τη χαριστική βολή για το εμπόριο που ζεί μια παρατεταμένη περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης , ελεγαν σήμερα στο ''ΛΤ'' καταστηματάρχες της πόλης μας που ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας . Σύμφωνα με τους εμπόρους το κόστος απο το κλείδωμα της οικονομίας δεν είναι εύκολο να αναπληρωθεί με τις ενέσεις ρευστότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση , ενω πολλοί απο αυτούς φοβούνται οτι το παρατεταμένο λοκντάουν εστρεψε τους καταναλωτές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις μεγάλες αλυσίδες . Οι εμποροι της Λαμίας που ηδη  έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους για την περίοδο του Πάσχα , τρομάζουν με την ιδέα να αναγκαστούν να ξανακλείσουν τα μαγαζιά τους , ενω αυτό   που ζητούν είναι να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο όλη την καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες οι εκπτώσεις είναι και θα συνεχίσουν να είναι γεναίες, όμως η διστακτικότητα του κόσμου, η οποία οφείλεται όπως λένε στην αβεβαιότητα για το μέλλον, περιορίζει την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πρέπει να συνδυαστεί με το άνοιγμα της εστίασης τονίζουν οι έμποροι της Λαμίας, κάτι που θα φέρει περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά τους, ενώ φυσικά ζητούν και την γενναία στήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Οι καταναλωτές   μπορούν πλέον να πάνε στα μαγαζιά μόνο με ραντεβού και αφού έχουν στείλει sms στο 13032, ενώ για τις αγορές τους θα έχουν στην διάθεσή τους μόνο τρεις ώρες και αυτό μία φορά την ημέρα. Οι πρώτες ημέρες πάντως  επαναλειτουργίας  των εμπορικών καταστημάτων ,  η κίνηση στα μαγαζιά της Λαμίας  είναι περιορισμένη. 

 

 

 
Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness