Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Master plan της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος για τη πορεία  της δημόσιας διαβούλευσης του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) του Δήμου Λαμιέων, για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, .

 

 Το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου.

Με το συγκεκριμένο Master Plan προσδιορίστηκαν, στον υφιστάμενο χώρο της ΠΕΛ, οι επιθυμητές χρήσεις γης, οι πρόσθετοι όροι δόμησης καθώς και οι περιορισμοί για τις νέες λειτουργίες. Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της ΠΕΛ, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, τη βέλτιστη οργάνωση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της.

Το Master Plan αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων   και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 30/06/2021, προκειμένου όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος εξέφρασε την ικανοποιησή του γιατί στους δύο αυτούς μήνες καταγράφεται μια ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών και φορέων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου κατατέθηκαν μέχρι σήμερα 850 απόψεις για το σύνολο της πρότασης,  ενώ οι επιμέρους αξιολογήσεις των διαφορετικών τομέων που παρουσιάστηκαν από το Master Plan ανήλθαν σε 1700.

''Από το σύνολο των απόψεων, η συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστού 90% αξιολόγησε θετικά την πρόταση μας'' σημειώνει ο κ. Καραίσκος .

''Με χαρά εξάλλου υποδεχτήκαμε τις απόψεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κκ Συμεών, αλλά και τις προτάσεις που κατέθεσαν φορείς της πόλης όπως το ΤΕΕ, το ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ.α.

Οι προτάσεις των φορέων αφου πρώτα τύχουν της απαραίτητης επεξεργασίας θα παρουσιαστούν σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου .

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία τονίζοντας  ότι η διαβούλευση, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το τόπο μας,   αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή , ακρογωνιαίο λίθο στη δόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης, ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες.