Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

” Παγώνει” το πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης”;

Σαν ” βόμβα” έσκασε στη συνεδρίαση  του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , η ενημέρωση που είχε για το τι μέλλει γενέσθαι για το πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης” το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Γιάννης Τσιάμης.
Ο κ. Τσιάμης ενημέρωσε τα μέλη του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ότι σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση που έχει ” θα γίνουν δυο συνεδριάσεις Επιτροπών του “ Αντώνη Τρίτση” και μετά μπαίνει αναστολή”.
Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου,άμεσα να το ελέγξει,ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι απέφυγε επιμελώς να πει οτιδήποτε , παρότι έχει συνεχή ανοιχτή γραμμή με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενώ συμμετέχει και στην Επιτροπή του ” Τρίτσης”.
Αντίθετα , είχε προηγηθεί νωρίτερα , η εξωτερίκευση της ανησυχίας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και από τον ίδιο τον κ. Παπαστεργίου .
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , επισήμανε ότι πέρασαν ήδη δυο μήνες αφότου έχει να συνεδριάσει Επιτροπή του και κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών ” ν΄ ασχοληθεί άμεσα και πιο σοβαρά με το ”  Αντώνης Τρίτσης” για να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα”.
Αυτήν την στιγμή , επισήμανε ότι οι εντάξεις έργων είναι πολύ ” μακριά από τον στόχο του 50% ” επισημαίνοντας δε ότι περίπου για εκατό δήμους έχουν ενταχθεί ελάχιστα έργα , συνολικού προυπολογισμού κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το καθένα.

newsTA

    

 

Απόψεις

randomness