Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιφέρεια Στερεάς: 2.200.000 στο ΤΟΕΒ της Ξυνιάδος Δομοκού

Mε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά συναντήθηκε ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την κατάθεση προτάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ένταξη  έργων στο πλαίσιο  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Τα εργα που πρότεινε η Περιφέρεια είναι ο αγωγός εκσυγχρονισμού κεντρικού δικτύου τροφοδοσίας αντλιοστασίων άρδευσης πεδιάδας Μόρνου, προϋπολογισμού 2.200.000 €, ο εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ξυνιάδος Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 2.200.000 € , η ανακατασκευή υφιστάμενου (προ του 1975) υδραύλακα, προϋπολογισμού 511.520 € , η αντικατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων δικτύου άρδευσης και κατασκευή υδρομάστευσης και ταμιευτήρα στο ΤΟΕΒ Μεξιατών Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1.686.760 ευρώ , η βελτίωση υποδομών εγγείων βελτιώσεων των ΤΟΕΒ Φωκίδας, προϋπολογισμού 2.200.000 € , η κατασκευή Έργων αμεσης αποκατάστασης αρδευτικού καναλιού Καλαποδίου Ποταμού Λήλαντα Ν. Ευβοίας συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 € , η αποκατάσταση Βλαβών Δικτύου Καλαποδίου, προϋπολογισμού 1.860.000 € και η εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και εκσυγχρονισμός του δικτύου και των υποδομών άρδευσης της Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 2.200.000 €.

Επίσης συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση του  υψηλού κόστους παραγωγής (ζωοτροφές, λιπάσματα, ενέργεια), τα διαχειστικά σχέδια βόσκησης καθώς και η ενίσχυση υπηρεσιών με Γεωτεχνικούς υπαλλήλους.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς δήλωσε: «Είχα μία πολύ ουσιαστική συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.

Η Περιφέρεια έχει καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, οι οποίες άμεσα θα αξιολογηθούν, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά αρδευτικά έργα.

 

Συζητήσαμε και για άλλα θέματα του πρωτογενούς τομέα και για πολλά από αυτά θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο επόμενο διάστημα».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καταθέσαμε στον Υπουργό κ. Γεωργαντά έναν πλήρη φάκελο με μια σειρά ώριμων έργων, που αποφάσισε η Οικονομική μας Επιτροπή για την έγγεια βελτίωση, τα οποία κρίνονται απολύτως αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν από το μέτρο 4.3.1. του ΠΑΑ.

Παράλληλα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες μας, είχαμε και μια γόνιμη συζήτηση για σειρά πρακτικών ζητημάτων, που απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της Στερεάς Ελλάδας. Η Στερεά Ελλάδα είναι μια αγροτική Περιφέρεια, που ζει από τους παραγωγούς της και γι’ αυτό είναι ευθύνη μας να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

    

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Επιστήμων Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΗ τελευταία μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness