Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς : Κραυγή αγωνίας για ΛΑΡΚΟ

Στη σκιά των δυσμενών εξελίξεων για τη ΛΑΡΚΟ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ομαδικ ές  απολύσεις και το ουσιαστικό σταμάτημα της λειτουργίας της κρατικής βιομηχανίας παρατείνοντας ταυτόχρονα για ενα μήνα και τις διαδικασίες του διαγωνισμού ,συνεδρίασε χθες στη Λαμία το Περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς . Ομόφωνα ολες οι παρατάξεις εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης . Το θέμα τέθηκε για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή μια δήλωση του περιφερειακού συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης Κώστα Μπασδέκη , ο οποίος κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και να συνεχιστεί  η ενιαία εξαγωγική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των διαγωνισμών . Ο κ. Μπασδέκης ζήτησε ''να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος , και να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή στο μισθολογικά δικαιώματα τους  . ''Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΛΑΡΚΟ για να μην μαραζώσει ο τόπος απο την ανεργία'' υπογράμμισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης  .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας επιμένει στη θέση της, ότι ''αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει και θα παραμένει στο πλευρό των  εργαζομένων και στον αγώνα τους  να μην οδηγηθούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση''.

 Η παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη και της Κατερίνας Μπατζελή αλλά και ολες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας συνταχθηκαν με το πνεύμα της τοποθέτησης του Κώστα Μπασδέκη ζητώντας την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός χαρακτήρισε θετικό  το γεγονός οτι οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν κάποιες εγγυήσεις απο την Διοίκηση με αποτέλεσμα να αναστείλουν τις χθεσινές κινητοποιήσεις τους  . Η αξία της ΛΑΡΚΟ , είπε ο Περιφερειάρχης , είναι απείρως μεγαλύτερη απο την αξία των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων καθώς γύρω απο την λειτουργία της εταιρείας αναπτύσσεται μια ολόκληρη οικονομία . ''Εμείς ως Περιφέρεια , ανέφερε ο κ. Σπανός , ζητήσαμε απο την πρώτη στιγμή και επιμένουμε στην συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας .

           Εγκληματική χαρακτήρισε την απόφαση της  κυβέρνησης να κλείσει την εταιρεία , ο περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Γκλέτσος .

          ''Αυτή η εξέλιξη αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιοχή της Στερεάς με επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά  συνολικά στο λαό της περιοχής'' ανέφερε ο κ. Γκλέτσος .Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι σε εξέλιξη , ενω τα θέματα που κυριαρχούν είναι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στη Στερεά Ελλάδα .

    

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Επιστήμων Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΗ τελευταία μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness