Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ποιά ονόματα παίζουν για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα !

• Τι συζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με στελέχη του κόμματος σε καφέ της Πλατείας Ελευθερίας


Στον απόηχο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λαμία, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν την απόλυτη ικανοποιησή τους από την προσέλευση του κόσμου στην ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην Πλατεία “Καράβι”. 

Όπως έλεγαν τα μέλη του κόμματος, στα “πηγαδάκια” που είχαν στηθεί πριν την έναρξη της πολιτικής εκδήλωσης, η εποχή που ο κόσμος έφευγε απογοητευμένος από το χώρο για να κάνει άλλες επιλογές ανήκει στο παρελθόν.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να τα πεί κατ’ ιδίαν με στελέχη και μέλη του κόμματος σε καφετέρια της Πλατείας Ελευθερίας, απολαμβάνοντας και το ποτό του.

Εκεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την κουβέντα για τις εκλογές, τονίζοντας ότι η εκλογολογία διεξάγεται και ενθαρρύνεται με ευθύνη της κυβέρνησης. «Ο πρωθυπουργός της χώρας σκίζει τα ιμάτιά του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όταν την ίδια στιγμή όλο το υπουργικό συμβούλιο διαρρέει στους δημοσιογράφους ότι πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο».

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε οτι «όποιος πραγματικά πιστεύει στην απλή αναλογική, δεν συζητά για καρέκλες και πρόσωπα. Εμείς στο ερώτημα «με ποιους θα πάμε;» απαντάμε ξεκάθαρα οτι θα πάμε με τις αξίες μας, με τις αρχές μας, με την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατίας που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες ούτε με τον κ. Μητσοτάκη ούτε με τον κ. Τσίπρα. Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό «ελάτε, ενωμένοι, να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα και να συγκρουστούμε με ό,τι κρατάει πίσω την πατρίδα μας». Δεν έχουμε δεσμεύσεις. Ο λόγος μας είναι καθαρός, ευθύς. Δεν μπαίνει στο ζύγι συγκεκριμένων συμφερόντων». 

Στη χαλαρή συζήτηση που έγινε, βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον κ. Ανδρουλάκη, αν ήταν στη θέση του πρωθυπουργού θα προτιμούσε να διαλύσει πριν την ώρα της μια κυβέρνηση 157 εδρών, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του και το εμπόδιο της απλής αναλογικής.