Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ποιμαντικές Ψηφίδες του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών

Πλούσιο σε δράσεις και ποιμαντικές επισκέψεις ήταν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, καθώς επισκέφθηκε Ιερές Μονές αλλά και έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις της Λαμίας και της Περιφέρειας, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων και ευλογώντας, όπως πάντα, κάθε είδους εκδήλωση που προέρχεται από συνεργασίες και προάγουν πολιτισμό.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε στο γραφείο του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, το οποίο τον επισκέφθηκαν για να λάβουν την ευχή του επί τη αναλήψει των καθηκόντων τους, αλλά και να προσκαλέσουν σε κάθε δυνατή συνεργασία την τοπική μας Εκκλησία, θέτοντας τις δυνάμεις τους και την θέλησή τους σε κάθε πράξη που θα ωφελεί τους συνανθρώπους μας. Παράλληλα, προσεκάλεσαν τον κ. Συμεών και στην μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πάρκου, στην καρδιά της πόλεως Λαμίας, στην οποία ο Ποιμενάρχης μας παραβρέθηκε, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία πλήθους Λαμιέων, που την είχαν κατακλύσει, συγχαίροντας τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση της.

          Ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών παραβρέθηκε και στην τελετή λήξης του ΡΑΛΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και απένειμε τα βραβεία στους επιτυχώς τερματίσαντες.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ποιμαντικώς και δύο Ιερές Μονές της Ανατολικής Φθιώτιδος, το Ιερό Κάθισμα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Αχλάδι της Γερόντισσας Χαριτίνης, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων, καθώς και το Ιερό Παρεκκλήσιο της Μονής του Αγίου Ευσταθίου και της Αγίας Θεοπίστης, το οποίο ευρίσκεται λίγα μέτρα παραπλεύρως της Μονής.

          Ο κ. Συμεών τέλεσε στην συνέχεια τα Εγκαίνια του νέου χώρου ΚΔΑΠ του φροντιστηρίου Φιλοπαίδευσις στην πόλη της Στυλίδος, κατόπιν προσκλήσεως των Ιδιοκτητών, παρουσία τοπικών αρχόντων και πολλών κατοίκων της Στυλίδος.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε χαιρέτισε την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Λαμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης της προσφυγικής συνοικίας Ν. Μαγνησίας Λαμίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΙΩΝΙΚΑ 2022» με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν ένα ιστορικό, λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα στα  «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» και περιείχε μαρτυρίες πρώτης και δεύτερης γενιάς προσφύγων της συνοικίας,  ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, θεατρικό μονόλογο, καθώς και τραγούδια που αφορούν την καταστροφή της Ιωνίας γης και των αλησμονήτων πατρίδων και την προσφυγιά. 

  ΠΗΓΗ:ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘ/ΔΑΣ    

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness