Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λαμία ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στην Λαμία  Σπύρος Κωσταράς και μέλη της διοικούσας επιτροπής . Ο κ. Βαρβιτσιώτης βρέθηκε στην Λαμία προσκεκλημένος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας ευχαρίστησε τον  Υπουργό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο υπουργείο που έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στο εξωτερικό σε σχέση με το παρελθόν. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τα κομματικά στελέχη για την διαχρονική τους προσήλωση αλλά και στο γεγονός ότι κράτησαν όρθια την παράταξη στην δύσκολή συγκυρία της πανδημίας. Ανέφερε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Oπως ανέφερε ''η  ευρωπαϊκή πορεία της χώρας βασίστηκε στο όραμα και τη στρατηγική επιλογή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Φέτος, με αφορμή τα 40 χρόνια από την επίσημη ένταξη της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες καλό είναι να θυμόμαστε τα γεγονότα εκείνης της εποχής και να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα όχι μόνο για παρελθόν, αλλά για το παρόν και το μέλλον.

Ο λαϊκισμός δεν οδήγησε πουθενά.

Και τότε, όπως και το 2015, ίσως και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος ήταν η σωστή επιλογή για τη χώρα.

Ευτυχώς διαψεύστηκαν – και διαψεύδονται καθημερινά''.

Για την ιστορία…

Ήταν 28 Ιουνίου 1979, όταν η Βουλή κύρωνε τη Συμφωνία Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Υπέρ ψηφίζουν 193 βουλευτές (175 της Νέας Δημοκρατίας, 4 ΚΟΔΗΣΟ, 4 Εθνικής Παράταξης, 2 ΕΔΗΚ, 1 ΚΚΕ Εσωτ, 1 ΕΔΑ και 6 Ανεξάρτητοι)

Απέχουν από τη ψηφοφορία 104 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ) ενώ τρεις βουλευτές δηλώνουν ¨παρών”.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness