Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην οδό Αινιάνων ...επιστρέφει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

Στο φυσικό τους χώρο στην αίθουσα της οδού Αινιάνων επανέρχονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας. Την σχετική απόφαση αναμένεται να πάρει το Δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει  την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00 , εγκρίνοντας ουσιαστικά την εισήγηση του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου .
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, καθόσον, πρόκειται περί
κατεπείγοντος θέματος, που αφορά την επαναφορά των συνεδριάσεων του Δημοτικού
Συμβουλίου στο φυσικό τους χώρο και αποτελεί προαπαιτούμενο προσδιορισμού του χώρου της επόμενης τακτικής
συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κυροδήμου , πρόκειται περί «τυπικού» θέματος, δεν απαιτεί εκτεταμένη συζήτηση , ενώ  οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τη μετακίνηση όλων όσων συμμετέχουν  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Οι τηλεδιασκέψεις, τηλεργασίες και  τηλεκπαιδεύσεις, έχουν κουράσει τον κόσμο, δεν είναι αποδοτικές και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Μέσα λοιπόν στο γενικό άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει η πολιτεία, τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου, με ΚΥΑ, η διαδικασία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη φυσική παρουσία των συμβούλων, αρκεί αυτοί να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή έχουν συμπληρώσει 14 ημέρες σε περίπτωση που νόσησαν. Θυμίζουμε οτι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν θέσει επανειλημμένως το θέμα των συνεδριάσεων δια ζώσης  στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου . Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που εξέδωσε ερχεται να δώσει λύση στο θέμα αυτό .

 

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται οτι «συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού».

Να σημειώσουμε οτι το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας σε παλαιότερη συνεδριασή του είχε αποφασίσει την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής των συνεδριάσεων απο την αίθουσα της οδού Αινιάνων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας , προσωρινά και για οσο χρονικό διάστημα θα διαρκούσαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού . Στην εισηγησή του ο Δήμαρχος προτείνει την ανάκληση αυτής της απόφασης , καθώς εκλείπουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη και η αίθουσα της οδού Αινιάνων πληροί πλέον ολες τις προυποθέσεις για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας  .

 

 

 


    

randomness