Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης συμμετέχει το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας . Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο   έχει δρομολογήσει λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας . Η απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 10 Ιουνίου 2021, ενάντια στην ψήφιση του  εργασιακού νομοσχέδιου, ηταν ομόφωνη  και το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο   καλεί όλους τους εργαζομένους του Νομού Φθιώτιδας σε καθολική και δυναμική συμμετοχή στην  απεργία. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου ''στόχος μας είναι  να αποσυρθεί κάθε αντεργατική διάταξη του νομοσχεδίου που υποβαθμίζει περαιτέρω τους εργαζόμενους και διαλύει κάθε έννοια δημοκρατικής εργατικής κατοχύρωσης.που έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει την αγορά εργασίας, τη συλλογική αυτονομία αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία''.

''Δηλώνουμε έντονα την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης,  η οποία προωθεί την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου μέσα από «διαπραγμάτευση» με τον εργοδότη, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες μειώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, εξαλείφει σχεδόν κάθε προστασία για τον εργαζόμενο απελευθερώνοντας τις απολύσεις και αποδυναμώνει τα σωματεία, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία''τονίζει η κ. Ανεστοπούλου .

Επίσης το Εργατουπαλληλικό Κέντρο διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο για να αντιμετωπίζουν την παραβατική εργοδοτική συμπεριφορά που μαστίζει την αγορά εργασίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.: 22310 26651.