Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση ΕΒΕ Φθιώτιδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της ελιάς Καλαμών

Σε συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά για την ανεύρεση λύσης στο θέμα της εξαγωγής της ελιάς ποικιλίας καλαμών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης .

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  για την ακύρωση για τυπικούς λόγους της  Υπουργικής Απόφασης  για την προσθήκη του συνωνύμου “ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA” -μεταξύ και άλλων συνωνύμων- στα ονόματα της ποικιλίας “Καλαμών” και επέτρεπε την εξαγωγή της ελιάς καλαμών με την ονομασία “Kalamataolives”, επέφερε μεγάλες ζημιές για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, μεταποιητές, τυποποιητές και εξαγωγείς της ποικιλίας και τελικά για την ίδια την χώρα. Το σοβαρότερο πλήγμα εντοπίζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στη Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα της ελιάς ποικιλίας καλαμών.

Η συνάντηση με τον Υπουργό πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των ενεργειών για την ανεύρεση λύσης στο θέμα της ελιάς ποικιλίας καλαμών και σύμφωνα με αποφάσεις που πάρθηκαν στις τηλεδιασκέψεις που είχαν οργανώσει τα Επιμελητήρια με επιχειρήσεις και φορείς απ’ όλη τη χώρα για το θέμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξαγωγή του προϊόντος και συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η ανεύρεση άμεσης αλλά και μόνιμης λύσης στο πρόβλημα για το εθνικό συμφέρον.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Στ. Ελλάδας κ. Κων/νος Αποστολόπουλος και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων . 

 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness