Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσουνάμι αντιδράσεων στη Δυτική Φθιώτιδα για τα αιολικά πάρκα

 
Με την συμμετοχή πολλών δημοτών , πραγματοποιήθηκε  στο Γήπεδο Σπερχειάδας εκδήλωση ενημέρωσης  για τα Αιολικά στην Ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, που οργανώθηκε από τον Δήμο Μακρακώμης και την Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας. Στην εκδήλωση οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη ''επαγρύπνησης, οργάνωσης και αγώνα για την προστασία των βουνών  από την λαίλαπα των Βιομηχανικών Αιολικών''.
Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της Πρωτοβουλίας για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας και Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Μακρακώμης   Νίκος Βλαχάκης , ενω την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης ,  εκ μέρους του Δημάρχου Μακρακώμης ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου  Πάνος Κοντογεώργος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μακρακώμης Γιώργος Μπήτος και Παναγιώτης Ράμμος ,ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου Γρηγόρης Παπαγεωργίου,εκ μέρους της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ  Μπάμπης Χονδραλής, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος Περσεφόνη Τσιμάκη και ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Κρικελλιωτών Κώστας Συγγούνης,
 
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν γραπτές εισηγήσεις -παρεμβάσεις του Τρύφωνος Κόλλια, Δικηγόρου που έχει αναλάβει εκ μέρους του Δήμου και της Πρωτοβουλίας τα θέματα των Αιολικών στην Δυτική  Φθιώτιδα , της Περιβαλλοντικής ΜΚΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» δια παρουσίασης του Επιστημονικού Υπεύθυνου Γ. Μερτζάνη, Δρ. Βιολογίας , του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΕΕΠΦ)
Ήταν επίσης παρόντες και παρακολούθησαν τη συζήτηση, ο  πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θύμιος Παπαευθυμίου,ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας Κωνσταντίνος Σπανός, ηΕντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Λαμπρινή – Λυδία Ρήγα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Λιάγκας και  Κωνσταντίνος Σκαρλάτος,οι πρόεδροι της Κοινότητας Λευκάδας Νίκος Παπαδήμας , του του Συλλόγου Απανταχού Κλωνιωτών Κώστας Γαρουφάλης και ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Σπερχειάδας Δημήτρης Καραντζούνης .
Από τα Άγραφα και τις καταστροφές εκεί ενός αιολικού πάρκου, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα έως την Άνδρο, τη Νάξο και την Τήνο, αλλά και στην Κρήτη, έχει ξεκινήσει ένα …τσουνάμι κινητοποιήσεων από Δήμους και διάφορες συλλογικότητες που  δρουν ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις περιοχές τους .
 

    

randomness