Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Υπο ελεγχο η φωτια που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη Βίτωλη της Μακρακώμης

Yπό έλεγχο αργά τέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (28/5) η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) στο Δήμο Μακρακώμης και συγκεκριμένα από τη γέφυρα Παλιοβράχας μέχρι τα πρώτα σπίτια στην Βίτωλη.
 
Μάλιστα λίγο πριν τις 8 το βράδυ ανοιξε η εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.
 
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην περιοχή ξέσπασε φωτιά, που προήλθε από μπάλες που ήταν φορτωμένες σε τρακτέρ που κινούνταν από Μακρακώμη προς Βίτωλη, με αποτέλεσμα να είναι διάσπαρτη σε πολλά σημεία και εκαψε ελιές, πουρνάρια και το σοβαρότερο κολόνες της ΔΕΗ, που είναι κατά μήκος της Εθνικής Οδού. 
 
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επίχείρησαν στην περιοχή για  να ελέγξουν τα διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς λίγο μετά τη Μακρακώμη, στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου στη Φθιώτιδα ενώ σηκώθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής .
 
Μάλιστα, για αρκετές ωρες είχε κλείσει η Εθνική οδός προς Καρπενήσι και Λαμία!
 
Αναφορά στη φωτιά, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο οποίος στη συνέχεια κινήθηκε προς το κέντρο επιχειρήσεων γιατί ξέσπασε και άλλη φωτιά στην Κόρινθο. 
 
 
 

    

randomness