Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Tα 2500 χρόνια από τις Θερμοπύλες θα γιορτάσουν οι Θεσπιείς!

Την επέτειο των 2.500 ετών από τις Θερμοπύλες αναμένεται να γιορτάσουν αυτό το καλοκαίρι οι Θεσπιείς, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους 700 άνδρες που θυσίασαν την ζωή τους στον αγώνα.  

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με υπερμαραθώνιο, ενώ ο τόπος ετοιμάζεται για να υποδεχτεί και τους επισκέπτες που θα θελήσουν να συμμετέχουν.

Η ιστορία μας είναι η τιμή μας, δηλώνει ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.

''Μπορεί η σαρκοφάγα επικαιρότητα στο Δήμο μας να εστιάζει στα πανηγύρια και τις "παρεκτροπές τους"", κάνοντας το Πανελλήνιο να ασχολείται μαζί μας, λες και τώρα ανακάλυψαν όλοι ότι αυτές οι εκδηλώσεις έτσι εξελίσσονται, όμως ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων ετοιμάζεται να γιορτάσει, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, ένα ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που κυριαρχεί στην Ελληνική Ιστορία και καταλαμβάνει θέση και στην παγκόσμια.

Πρόκειται για τα 2.500 Χρόνια από τη ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ και την γενναία ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ των 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ, με τα υψηλά ιδανικά της ΠΕΙΘΑΡΧΊΑΣ,της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και της ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ.

Κι αν κάποιος θέλει να βρει που βρίσκονται οι αξίες μας,ας μην τις αναζητήσει στα πανηγύρια, που πάντα και παντού με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται, αλλά στην ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ, που είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ''.