Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τρίτη με 4.71μ. η Κατερίνα Στεφανίδη στον 1ο τελικό της Ζυρίχης

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την 3η θέση στο επί κοντώ στο διεθνές μίτινγκ της Ζυρίχης, στον πρώτο από τους δύο τελικούς της σειράς Diamond League της IAAF. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο με 4.71μ κατετάγη 3η, με πρώτη την Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου και 2η την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), οι οποίες υπερέβησαν τα 4.76μ.

Πάντως η Στεφανίδη με την 3η θέση πρόσθεσε 8 ακόμη βαθμούς στη συλλογή της στη διοργάνωση του Diamond League κι έφθασε συνολικά τους 58, με τους οποίους κατέκτησε την πρώτη θέση του αγωνίσματος στην εφετινή σειρά αγώνων.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.61μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια και ενώ ήδη είχαν τεθεί εκτός αγώνα αφού απέτυχαν στα 4.51μ οι Ελβετίδες Νικόλ Μπίχλερ, Αντζέλικα Μοζέρ καθώς και η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτς. Τα 4.61μ πέρασαν με την 1η η Μπράντσοου και η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάντι Μόρις, ενώ απέτυχαν τρεις φορές οι Τίνα Σουτέι (Σλοβενία), Γιρίνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) και Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία).

Στη συνέχεια η Μπράντσοου πέρασε με την πρώτη τα 4.71μ και η Ελληνίδα με την Αμερικανίδα με την 2η για να συνεχιστεί η μάχη στα 4.76μ, ύψος που άφησε η Στεφανίδη ενώ το πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια οι δύο αντίπαλές της. Στα 4.81μ και οι τρεις είχαν αποτυχημένες προσπάθειες με αποτέλεσμα η νίκη να πάει στην Μπράντσοου, η δεύτερη θέση στην Μόρις και η τρίτη στην Στεφανίδη.

Η κατάταξη

1. Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 4.76μ
2.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.76μ
3.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.71μ
4.Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.51μ
4.Γιρίνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) 4.51μ
6.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.51μ
7.Αντζέλικα Μοζέρ (Ελβετία) 4.36μ
8.Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.36μ
.Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) Άκυρη

 

Πηγή: ΑΠΕ

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...
randomness