Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα στη Λαμία το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Τον εθνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα απόβλητα, που διέπεται απο τη λογική ο ρυπαίνων πληρώνει , θα παρουσιάσει την Δευτέρα 20 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση της   Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας  στην Λαμία , ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος  Μανώλης Γραφάκος.

 

Συγχρόνως θα ενημερώσει τους αυτοδιοικητικούς και για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται απ’ την κυβέρνηση και που φιλοδοξεί να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο, κοινοτικές οδηγίες για τα απορρίμματα.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου αρχές Σεπτεμβρίου οι βασικές αρχές του σχεδίου  θα πάρουν τη μορφή επίσημων κειμένων, θα γίνουν νόμος του κράτους δηλαδή, και θα δεσμεύσουν τους πάντες .  

Ο  Περιφερειακός Σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων θα συνταχθεί απ’ τους ΦΟΔΣΑ, θα εγκριθεί απο το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ  ο ίδιος ο Υπουργός, θα μπορεί να μεταφέρει απορρίμματα απ’ το ένα μέρος στο άλλο, όταν κρίνεται αυτό αναγκαίο.
Επίσης, τα Τοπικά Σχέδια διαχείρισης αποβλήτων θα τα κάνουν οι ίδιοι οι δήμοι , θα έχουν σχέδιο για 5ετία, ενώ θα εγκριθούν απο την Επιτροπή  Ποιότητα Ζωής κάθε δήμου.

Στο σχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Λαμία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία ολων των Δημάρχων της Στερεάς , υπάρχουν προβλέψεις  που αφορούν τις επιχειρήσεις, τα μπάζα, τη διαλογή στην πηγή, τις μονάδες σύμμεικτων, την παραγωγή ενέργειας, τη χαμηλή ταφή, τα βιοαπόβλητα, το τέλος ταφής, το δίκτυο ρευμάτων, τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, την διαχείριση αποβλήτων απ’ τον τουρισμό και τις μονάδες επεξεργασίας υπολειμμάτων για την ενεργειακή αξιοποίηση.

 

   

Αθλητικά

Το Super Cup μπαίνει στη... ζωή του ελληνικού μπάσκετ, καθώς ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε σήμερα (3/8) ότι καθιερώνει από τη νέα σεζόν το συγκεκριμένο θεσμό. Η εν λόγω...