Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΔΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΚΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

• Σε όσους ασχολούνται με την πορεία της Οικονομίας μας, είναι γνωστό ότι, η βιομηχανία εξακολουθεί να αιμορραγεί (από το στεγνό από αίμα κορμί της...), παρά τις πομπώδεις φράσεις για τις επενδύσεις, που γίνονται, αλλά μένουν... αόρατες, και αυτές, που ΘΑ έρθουν μετά την COVID (κυριολεκτικά "Ζήσε Μάη...").

Από τις τελευταίες απώλειες, η μεταφορά και της τελευταίας παραγωγής της ΠΙΤΣΟΣ (ιδιοκτησίας BSH) στην Τουρκία (που... καταρρέει, κατά τα πουλημένα ΜΜΕ μας).

Και οι γελοίοι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τους... ομοτίμους τους της ΝΔ για ανικανότητα, με επιχείρημα τύπου "μισής αλήθειας". Και εκείνοι αντεπιτίθενται πάλι με την ίδια τεχνική! Παραθέτω το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του HellasJournal και σας λέω, γνωρίζοντας αρκετά το θέμα, ότι ο Γεωργιάδης έχει περισσότερο δίκιο, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελείως άδικο.

Εκεί, που συμφωνώ και με τους δύο είναι ότι ο Πολιτικός μας Θίασος, γενικώς, είναι ανίκανος και απρόθυμος να αναστρέψει την καταστροφή που μας έφερε.

ΥΓ: Αυτό που δεν λέει ο Γεωργιάδης είναι ότι η ΠΥΡΑΜΙΣ, που εμφανίζεται ως σωτήρας ΜΕΡΟΥΣ της πρώην ΠΙΤΣΟΣ, μετέφερε και η ίδια το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στην Τουρκία προ 5ετίας. Ευλόγως, λοιπόν, υποψιάζομαι ότι κάποια γενναία επιδότηση την έκανε να ενδιαφερθεί για το κουφάρι.

Επιδότηση, που μπορεί να καρπωθεί, να παράξει κάτι, όσο-όσο για κανα-δυό χρόνια, και να αποχωρήσει με φουσκωμένη τσέπη κι εμάς ακόμα πιο χρεωμένους...


Δημήτρης Κατσούδας

 

 

 

    

Απόψεις

Άρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή Στην Κορνουάλη οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι επανασχεδίασαν το μέλλον του κόσμου. Για να συμβεί αυτό μεσολάβησαν συνταρακτικά γεγονότα...