Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Έλληνας τενίστας νίκησε 2-0 τον Ντιμιτρόφ, παρά το εις βάρος του 4-1 στο τάι μπρέικ του 1ου σετ - Ψυχωμένο... ντεμπούτο Τσιτσιπά στη Βιέννη

Με σπουδαία ανατροπή στο πρώτο σετ και σταθερή απόδοση στο δεύτερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με το... δεξί στο Vienna Open, επικρατώντας με 2-0 σετ του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Στον β΄ γύρο του τουρνουά ο Έλληνας πρωταθλητής θ΄ αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό, ο οποίος με τη σειρά του νίκησε με 2-0 τον Λάγιοβιτς.

Ο αγώνας ήταν απόλυτα ισορροπημένος στο πρώτο σετ με τους δύο μονομάχους να μην καταφέρουν να «σπάσουν» το σερβίς ο ένας του άλλου. Το ματς πήγε στο 6-6, ωστόσο, στο τάι μπρέικ ο Ντιμιτρόφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα πρωταθλητή και κατάφερε να πάρει σοβαρό προβάδισμα νίκης, προηγούμενος με 4-1.

Ο 23χρονος, όμως, δεν το έβαλε κάτω, έβγαλε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και αφού κατάφερε να σώσει τρία σετ πόιντ, ήταν εκείνος που στο φινάλε πανηγύρισε κάνοντας το 1-0 με 7-6.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσιτσιπάς είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια, κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του. Οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν «χέρι-χέρι» στα 8 πρώτα games (4-4), ωστόσο, το νο3 της παγκόσμιας με αντεπίθεση πήρε τα δύο επόμενα και τη νίκη με 6-4.

Με αυτή τη νίκη, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 55 μέσα στο 2021.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness