Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε τα σχέδια επέκτασης του «Άνφιλντ»

 Η Λίβερπουλ θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη επέκταση του «Άνφιλντ», ξεκινώντας την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Premier League.

 Η αναδιαμόρφωση των εξεδρών θα προσθέσει ακόμη 7.000 θέσεις στο γήπεδο, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητά του σε περισσότερες από 61.000, καθιστώντας το το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Premier League σε χωρητικότητα, πίσω από το «Ολντ Τράφορντ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το νέο γήπεδο της Τότεναμ.

 Ο σύλλογος έλαβε τον Ιούνιο άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ για να προχωρήσει στα σχέδιά του.
 Του δόθηκε επίσης το «πράσινο φως» για να πραγματοποιήσει έως και έξι συναυλίες και σημαντικές εκδηλώσεις στο στάδιο για μια περίοδο πέντε σεζόν.

 «Ήμασταν σαφείς από την αρχή ότι χρειαζόμασταν τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής, για να προχωρήσουμε επιτυχώς στον περίπλοκο σχεδιασμό και να διασφαλίσουμε ότι το έργο είναι οικονομικά βιώσιμο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ, Αντι Χιουζ.
 «Χρειαζόμασταν βεβαιότητα για να προχωρήσει αυτό το έργο και είμαστε τώρα σε θέση να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι το 2014 και είμαστε ευγνώμονες σε όλους για τη συνεισφορά τους».
 
 Το αναδιαμορφωμένο «Ανφιλντ», το οποίο είναι πιθανό να είναι έτοιμο για τη σεζόν 2023-24, αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας την ημέρα του αγώνα.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

randomness