Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μουρίνιο: «Υπάρχουν θεμελιώδεις και μη διαπραγματεύσιμες αρχές»

 H Ρόμα παρουσίασε σήμερα τον Ζοσέ Μουρίνιο:
 «Θέλω και πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την εξαιρετική αντίδραση στη συμφωνία. Αισθάνθηκα αμέσως χρέος γι' αυτό το πραγματικά συναισθηματικό καλωσόρισμα. Ευχαριστώ το σύλλογο, αλλά οι οπαδοί με εντυπωσίασαν πολύ. Γιατί είμαι εδώ; Με ρωτήσατε και θα απαντήσω τώρα. Είμαστε κοντά στο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου, τίποτα δεν προέρχεται από το τίποτα, καθώς τίποτα δεν επιστρέφει στο τίποτα. Και αυτό είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που άκουσα όταν μίλησα με τους ιδιοκτήτες. Η λέξη χρόνος δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει και είναι θεμελιώδης. Ο σύλλογος δεν θέλει επιτυχία σήμερα και προβλήματα αύριο, αλλά να δημιουργήσει κάτι βιώσιμο στο μέλλον. Δεν είμαι εδώ για την πόλη γιατί δεν είμαι σε διακοπές. Αισθάνομαι την ευθύνη του συνδέσμου με την πόλη, αλλά είμαστε εδώ για να εργαστούμε».

 Λόγια του Πορτογάλου, νέου προπονητή της Ρόμα, που κατάφερε να «κλέψει» τις εντυπώσεις από την πρώτη του κιόλας μέρα.

 «Θέλω να γνωρίσω την ομάδα, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Υπάρχουν θεμελιώδεις και μη διαπραγματεύσιμες αρχές. Θέλω οι παίκτες να κατανοήσουν τις αρχές μου αμέσως. Οτιδήποτε δεν είναι 100% δεν είναι καλό.  Πάντα  η επόμενη πρόκληση είναι η πιο σημαντική. Μιλώντας για το ιταλικό ποδόσφαιρο, μιλάμε για μια εθνική ομάδα, φιναλίστ στο Εuro 2020, με όλους τους παίκτες, εκτός από τον Βεράτι, να παίζουν στη Serie A.  Είμαι ο προπονητής της Ρόμα, δεν θέλω να είμαι κάτι περισσότερο. Δεν θέλω τη Ρόμα του Μουρίνιο, αλλά τη Ρόμα των φιλάθλων της. Δεν είμαι κανένας, είμαι ένας ακόμη. Τίποτα περισσότερο. Θα δουλέψω 24 ώρες, εκτός από λίγες ώρες για ξεκούραση. Εάν ως συνέπεια της δουλειάς μας, μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καλά. Θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τους παίκτες μου και την ομάδα μου, δεν θα ψάξω για προβλήματα», πρόσθεσε ο Μουρίνιο, ενώ συμπλήρωσε: 
 
 «Είμαι θύμα του πώς με βλέπουν οι άνθρωποι. Στη Μάντσεστερ τρεις τίτλοι και ήταν μια καταστροφή, στη Τότεναμ δεν με άφησαν να πάω στον τελικό και για μένα μια καταστροφή. Αυτό που είναι μια καταστροφή για μένα είναι επιτυχία για τους άλλους ».

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων