Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο 62χρονος ιππέας, Αντονι Χόι για 8η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο βετεράνος αναβάτης, Αντονι Χόϊ, προκρίθηκε για όγδοη (!) φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στην κορυφαία διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί (23/7-8/8) στο Τόκιο, θα γίνει ο -μόλις- 13ος αθλητής στην Ιστορία με ανάλογο επίτευγμα. Το σχετικό ρεκόρ, κατέχει ο Καναδός ιππέας, Ιαν Μιλάρ με 10 συμμετοχές, από το 1972 μέχρι και το 2012.


    «Η εκπροσώπηση της Αυστραλίας σε διεθνές επίπεδο, για τόσα χρόνια ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο και τιμή στην ζωή μου», δήλωσε σχετικά ο 62χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Χόϊ άρχισε την Ολυμπιακή του... περιπέτεια από το Λος Αντζελες το 1984, ενώ μέχρι σήμερα έχει λείψει μόνο, από τις διοργανώσεις της Αθήνας (2004) και του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016).


    «Σήμερα γιορτάζουμε όχι μόνο την επιλογή μιας ταλαντούχου και διαφορετικής ομάδας, αλλά και τις βασικές αξίες του αθλήματος μας, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες ανταγωνίζονται ισότιμα και όπου η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για την επιτυχία στο υψηλότερο επίπεδο», σχολίασε με νόημα ο Ντάρεν Γκότσερ, διευθυντής της αυστραλιανής ομοσπονδίας Ιππασίας.
 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ