Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Αλέξης Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας

Την προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια υγεία τονίζει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εργαζόμενους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων.  

«Με τους εργαζομένους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων. Η δημιουργία των #ΤΟΜΥ έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς ξεκίνησαν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αυτή την μεγάλη προσπάθεια θα συνεχίσουμε με την περαιτέρω ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του. 

Αλ.Τσίπρας από Χανιά: Στις ΤΟΜΥ αναπτύσσεται μια διαφορετική υγειονομική κουλτούρα

Σύσκεψη, στο ΤΟΜΥ Χανίων, είχε ο πρωθυπουργός με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, με εκπροσώπους των Τοπικών Μονάδων Υγείας αναφορικά με τη λειτουργία των δυο ΤΟΜΥ και του δεύτερου Κέντρου Υγείας Χανίων.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο χώρο έτυχε θερμής υποδοχής από το υγειονομικό προσωπικό αλλά και από ασφαλισμένους οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις μονάδες υγείας.

Στις ΤΟΜΥ αναπτύσσεται μια διαφορετική υγειονομική κουλτούρα, διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα ιατρεία και στα εργαστήρια και να συνομιλήσει με τους γιατρούς από τους οποίους ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία των ιατρείων καθώς και για τον αριθμό των πολιτών που εξυπηρετούνται.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη μαρτυρική Κάνδανο. 

Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι προηγήθηκε μία ουσιαστική συζήτηση με τους δημάρχους του νομού Χανίων και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη. 

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία»» τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημοσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness