Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Παπαδημούλης για τις κυρώσεις της Ρωσίας: Πλήρης αλληλεγγύη στον Ντ. Σασόλι

Την απόφαση της Μόσχας, που ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, να απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος σε οκτώ υψηλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Ντάβιντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια της ΕΕ, καταδικάζει με δήλωσή του αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Καμία κύρωση ή εκφοβισμός, από όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να μας σταματήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου, παντού στον πλανήτη και με πλήρη συνέπεια», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

Η απόφαση της Μόσχας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αποτελεί απάντηση τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 2 και 22 Μαρτίου από την ΕΕ κατά Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών, στους οποίους η ΕΕ είχε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος πολιτών ΛΟΑΤΚΙ και αντιφρονούντων στην Τσετσενία. Ενέργειες, που για την Μόσχα, αποτελούν «ευθεία επίθεση στην ανεξαρτησία της εσωτερικής και εξωτερικής ρωσικής πολιτικής».

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

 

    

randomness