Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Η ΔΕΘ αποτελεί έναν θεσμό-ορόσημο για την ελληνική οικονομία και για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας

Τη σημασία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την ελληνική οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και την οικονομική διπλωματία, με έμφαση στο γεγονός ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για την κυβέρνηση, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ψηφιακή εφημερίδα Political ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί κάθε χρονιά έναν θεσμό -  ορόσημο για την ελληνική οικονομία, όπως και για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας» τονίζει στην αρχή του άρθρου του ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην 86η διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «λόγω και της στρατηγικής σχέσης που έχουμε οικοδομήσει με τη φίλη χώρα της Μέσης Ανατολής σε όλους τους τομείς». Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζει τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, η οποία κυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή των Ελλήνων. Μία Συμφωνία, όπως υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και αποδεικνύει εμπράκτως την κοινή δέσμευση των κρατών μας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.  

Εστιάζοντας στην οικονομική διάσταση της 86ης ΔΕΘ, επισημαίνει πως αποτελεί, επίσης, μια ακόμη ευκαιρία για την οικονομική διπλωματία της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών και αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά  διά της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, σε συνεργασία με την Enterprise Greece (EG) και την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (ECG), τόσο με περίπτερο όσο και με σειρά εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι χθες διεξήχθη  η 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη, επ’ ευκαιρία της ΔΕΘ, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.       

Παράλληλα όμως, τονίζει ο Νίκος Δένδιας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να αφουγκρασθεί τους προβληματισμούς των παραγωγικών τάξεων, εν μέσω μίας κρίσιμης διεθνούς συγκυρίας, ιδίως στον τομέα της ενέργειας. «Αλλά είναι και μία ευκαιρία επίσης για την κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει και πάλι εμπράκτως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, με μέριμνα για τον αδύναμο. Ένα κόμμα που συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή, αλλά και μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται επιτυχώς μία ακόμη εξωγενή κρίση» επισημαίνει επιπροσθέτως. 

Υπό αυτό το πρίσμα, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι  «η παρουσία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του επόμενου χρόνου και τη συνέχιση του έργου της κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων