Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

«Η κυβέρνηση θέλει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης στις τηλεοπτικές συχνότητες»

 

Δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και όρος στη λίστα με τα προαπαιτούμενα, αποτελεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να "κλείσει" τη φωνή των καναλιών, αλλά να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων.
   
«Προφανώς σε κάποιους ίσως να μην αρέσει και μέσα από αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πράξη και η δέσμευση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει ένα σαφές, διαφανές, καθαρό τοπίο στη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που είναι δημόσιο αγαθό και ένα κράτος σοβαρό οφείλει να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων», είπε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.
   
Σε ερώτηση αν μέχρι σήμερα όντως δεν υπήρχε διαφάνεια , η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπήρχε μέχρι τώρα νομοθεσία που να βάζει τους όρους λειτουργίας και διαχείρισης σε κάθε επιχείρηση και επενδυτή που αποφασίζει να λειτουργήσει ένα Μέσο. «Σήμερα μπαίνουν νόμοι και κανόνες. Νόμοι που θα εξασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οικονομική διαφάνεια των πόρων που διατίθενται», επισήμανε.

Αναφορικά με το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις με τα προαπαιτούμενα μπορούν να ξεπεραστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

«Αυτό που ακούγεται για το 30% των προαπαιτούμενων, ναι, βεβαίως δεν υπήρχε η απαίτηση για όλα τα προαπαιτούμενα να υπάρξει νομοθέτηση, γιατί κάποια εξ' αυτών γίνονται με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους, κ.λπ. Επομένως εμείς έχουμε φροντίσει και όσα προαπαιτούμενα απαιτούνταν να γίνουν νόμοι, εάν υπάρξει κάποια εκκρεμότητα έχουμε το δεύτερο πακέτο και μέσα σ΄ αυτό το διάστημα θα υπάρξουν και οι εγκύκλιοι», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη. 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.