Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΜέΡΑ25: Θα θέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας από το Β’ Παγκόσμιο στην κυρία Μπέρμποκ;

«Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών , Αναλέννα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ότι "όσο πολλοί Γερμανοί είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα από αξέχαστες διακοπές, άλλο τόσο λίγο είναι συχνά γνωστή η έκταση των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εδώ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Ως Υπουργός Εξωτερικών είναι σημαντικό για εμένα να διατηρήσω τη μνήμη ζωντανή"», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

 Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει πως «πέρα από τα εύκολα λόγια παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της καταβολής των επανορθώσεων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, η επιστροφή του κατοχικού δανείου, η επιστροφή κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών και η αποζημίωση των θυμάτων της θηριωδίας και των απογόνων τους». 

 «Η Γερμανία αποποιείται την ευθύνη της , τη στιγμή που αναγγέλλει προγράμματα εξοπλισμού της άνω των 100 δις ευρώ. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα θέσει το ζήτημα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ακολουθώντας το ομόφωνο ψήφισμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 19 Απριλίου 2019, ή θα αφήσει να πάει χαμένη άλλη μια μεγάλη ευκαιρία;», διερωτάται το κόμμα της αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Οι αστικές δυνάμεις είναι διατεθειμένες να διεκδικήσουν ή επιλέγουν τη λογική της υποχωρητικότητας και του κατευνασμού της Γερμανίας;

 «Για εμάς το κεφάλαιο «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα» παραμένει και θα παραμένει ανοιχτό ως κορυφαίο αντιφασιστικό αίτημα που στερεώνει την παγκόσμια ειρήνη. Απαιτούμε μνήμη και δικαιοσύνη. Δεν επαιτούμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness