Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση της Λ. Μενδώνη με τον επικεφαλής του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Εύβοιας

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,Λίνα Μενδώνη, δέχθηκε στο υπουργείο τον Σταύρο Μπένο, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της Εύβοιας, μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές, και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, με ανακοίνωσή του, η Λίνα Μενδώνη και ο Σταύρος Μπένος συζήτησαν διεξοδικά το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Εύβοιας, το οποίο αφορά στο σύνολο του παραγωγικού και κοινωνικού τομέα, όλους τους πολίτες και έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Στο σχέδιο αυτό, όπως συζήτησαν ο Σταύρος Μπένος και η Λίνα Μενδώνη, η συμβολή του Πολιτισμού είναι σημαντική και καθοριστική. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η δρομολόγηση έργων Πολιτισμού, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του γγ Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, της γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένης Δουνδουλάκη, του προϊστάμενου της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΠΟΑ (ΕΔΕΠΟΛ), Γιάννη Μυλωνά και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Αγγελικής Σίμωσι.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ